9. prosince 2013

Recenze: Kérastase proti padání vlasů

Značku Kérastase osobně považuji na jednu z nejlepších značek co se týče péče o vlasy a vlasovou pokožku. Bohužel, jejím velkým mínusem je vysoká cena. Někdy se ale vyplatí investovat - jako v případě řady Specifique, která se mimo jiné zaměřuje také na obnovení hustoty vlasů a zastavení jejich padání.




Bain Stimuliste GL – šampon pro obnovení hustoty vlasů

Co uvádí výrobce:
Šampon pro řídnoucí vlasy s novou unikátní kombinací účinně působících látek, arganinu a glukolipidů. Stimuluje vlasový růst a dodává řídnoucím vlasům objem a plnost. Vlasy jsou hustší, hebčí a lehčí.

Jak to vidím já:
Šampon je skutečně příjemný, dobře pění, vlasy jsou vzdušné, nadýchané. Lahvička vydrží dlouho, pro použití stačí malé množství. 



Stimuliste – nutri-energetický přípravek proti vypadávání vlas

Co uvádí výrobce:
Patentovaná látka Aminexil bojuje proti tvrdnutí kolagenu, jevu který způsobuje „zadušení“ vlasu a předčasné stárnutí vlasové cibulky. Jeho denní aplikace prodlužuje životní cyklus vlasového vlákna a zlepšuje pevnost a hustotu vlasů. Gluco-lipid je patentované spojení energií dodávající glukózy a ochranného lipidu. Vlasová cibulka tyto vyživující látky postupně vstřebá a přemění na základní složky potřebné pro zdravý růst vlasového vlákna. Arginin je aminokyselina, která dodává vlasům hmotu a strukturu. Vitamín PP optimalizuje mikrocirkulaci ve vlasové pokožce pro lepší vstřebání vyživujících látek. Okamžitý osvěžující účinek, který nelepí a nezatěžuje vlasy.

Jak to vidím já:
Velmi kladně hodnotím balení s dávkovačem, přípravek se jednoduše aplikuje do vlasů, nelepí, nemastí. A hlavně: skutečně omezuje padání vlasů.



Používala jsem pravidelně oba výrobky Kérastase. A jejich účinek je opravdu znát, pozorovatelné výsledky se dostaví celkem rychle. Doporučila bych je tomu, komu jiné výrobky nezabírají.
Přesto si myslím, že jsou na trhu i levnější, stejně funkční alternativy - například kosmetika Plantur 39. Více zde:
Boj proti padání vlasů – co padání SKUTEČNĚ zastaví



2 komentáře:

  1. s tou cenou máš částečně pravdu, ale já jsem se naučila keratsee nakupovat přes internet a vyhnout se kadeřníkovi, který to má mnohdy neúnosně vysoké. Zkus kouknout na Heureku nebo sem http://www.bezvavlasy.cz/podle-vyrobce/kerastase/ dá se to pořídit i o půlku levnějí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U kadeřníka jsem Kerastase nekupovala nikdy, vždycky na internetu :-)

      Vymazat