8. února 2014

Největší zklamání z luxusní dekorativky

Drogerie nebo parfumerie? Za sto nebo za tisíc? Každý to samozřejmě vidí jinak. Zatímco někdo nedá dopustit na luxusní kosmetiku známých značek, někomu to přijde jako zbytečné a vystačí si s "drogérkovým" líčením. Osobně si myslím, že kvalita luxusní kosmetiky se s tou z drogerie nedá srovnat, zvlášť když požadujete, aby výrobek držel na svém místě celý den, ideálně samozřejmě až do odlíčení. Bohužel u drahé kosmetiky dvojnásobně platí dvakrát měř, jednou řež. Protože vyšší cena ještě vždy neznamená vyšší kvalitu. A nákup špatného make-upu za dvě stovky spíš oželíte než nákup luxusního přípravku za tisícovku.

Jaké byly moje největší přešlapy v poslední době?




MAC Studio Fix Powder plus Foundation

Oficiální popis:
Dvě aplikace v jednom kroku. Kompaktní make-up a pudr 2 v 1 MAC Studio Fix Powder plus Foundation dodá vaší pleti bezchybný, hladký, zcela matný vzhled. Vydrží až po dobu 8 hodin. Velmi dobře kryje. Skutečný produkt dekorativní kosmetiky „vše-v-jednom“, velmi oblíbený mezi fanoušky kosmetiky MAC.

Můj názor:
Přiznám se, že se mi to nepíše lehce, protože kosmetiku MAC mám opravdu ráda, patří mezi moje favority. Ale tento výrobek byl opravdu šlápnutím vedle. Pudr má sice pěkné a praktické balení, které odděluje houbičku - ta navíc díky "děrovanému" dnu "dýchá". Ovšem aplikace je otřesná. Pudr nejde pořádně nanést, vytváří na pleti fleky, které nejdou rozetřít. A jelikož se barva příliš nepřizpůsobí pleti (pudr je dost pigmentovaný), dá mi pořádnou práci zahladit škodu, který tento pudr a make-up v jednom napáchal. Možná jsem jen divná, mám divnou pleť, nevím... Každopádně mě to mrzí, protože například minerální make-up od MACU patří k mým favoritům. 

Cena: cca 700 - 1000 Kč



Artdeco Tužka na oči s aplikátorem

Oficiální popis:
Díky své krémové textuře dokáže tato tužka vytvořit precizní linku jediným tahem! Dlouhotrvající a voděodolná textura. Účinky: vytváří precizní linku, umožňuje snadnou aplikaci, lze vystínovat pomocí aplikátoru.
Produkty ARTDECO představují perfektní alternativu k těm nejexkluzivnějším světovým značkám, protože znamenají stejnou kvalitu za výrazně příjemnější cenu.

Můj názor:
Oficiální popis zní nádherně. Nemohla jsem se dočkat až ji vyzkouším, ale o to větší bylo moje zklamání. Je sice příjemně krémová a hezky se nanáší, ale k čemu to je, když na očích nevydrží ani dvě hodiny? Na svém místě ji neudrží ani kvalitní báze pod oční stíny. Celá se rozmaže a co se nerozmaže skončí schované v očním záhybu. Nerozumím tomu o to víc, že si značka Artdeco zakládá na kvalitě svých produktů.

Cena: cca 350 Kč



A jaký je váš největší kosmetický přešlap? 

Hezký víkend všem! ;-)

3 komentáře: