12. dubna 2014

Porovnání matujících papírků na mastnou pleť - drahé vs. levné

Trápí vás mastná pleť? Věřte, že s matujícími papírky už nemusí. Stačí kdykoli během dne sáhnout po malé roztomilé krabičce, vytáhnou papírek - přiložit na čelo/nos/bradu a obličej je opět matný, bez lesku, aniž byste si porušily make-up. Matující nebo chcete-li odmašťující papírky nabízí hned několik výrobců od nejlevnějších po luxusní. Mě zajímalo, jaký mezi nimi bude rozdíl. Porovnala jsem proto papírky od Essence (cca 60 Kč), Mary Kay (220 Kč) a luxusní značku Sensai (nad 400 Kč). Jaký byl výsledek?





 Jako první jsem vyzkoušela papírky od Essence. Mají hezké balení a za tu cenu - paráda. Papírky jsou celkem tenké, moc mazu do sebe neabsorbují a pro dokonale matný obličej většinou musím použít několik kousků.




Když jsem vyzkoušela papírky od Mary Kay, byla jsem nadšená - je to totiž úplně jiná třída než Essence. Řekli byste si papírek, jako papírek - ale není to pravda. Tyto jsou na rozdíl od ostatních z hedvábného papíru a mají vysokou schopnost absorbce. Při přiložení přesně vidíte i obtisk malých vrásek pleti, stačí přiložit jednou a obličej je skutečně matný. Papírek je dvakrát tak velký než ty od Essence, proto s ním bez problému zmatníte celý obličej. Dokonce lze někdy použít i opakovaně. V balení je 75 papírků a myslím, že ve finále vyjdou levněji než Essence, protože vydrží opravdu dlouho.




Namlsaná perfektní kvalitou Mary Kay jsem se nemohla dočkat na značku Sensai, která patří mezi ty nejluxusnější v našich parfumeriích. Ovšem konal se strmý pád z růžových obláčků dolů. Nemá cenu je zdlouhavě popisovat - jejich kvalita je totiž úplně stejná jako nejlevnější Essence. Rozdíl jsem nenašla ani jeden - kromě ceny.




Za sebe rozhodně doporučuji matující papírky Mary Kay - myslím, že poměr množství - cena - kvalita skutečně sedí. Sehnat ale můžete i další značky...



Chanel - 800 Kč



Catrice - 70 Kč



Shiseido - 400 Kč



NYX - 170 Kč


Používáte matující papírky? S jakými máte zkušenost? ;-)


6 komentářů:

  1. Nepotřebuji :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidím :-D Já bych si jinak o čelo mohla mastit chleba :-D

      Vymazat
  2. Mám doma jedny od Essence. Používám je, ale mnohem účinnější, resp. úplně nejúčinnější, mi připadá odmašťování toaletním papírem. Možná to bude znít zvláštně, ale vážně to funguje :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Pořád se chystám, že si konečně nějaké ty super papírky na mastnou pleť pořídím. Láká mě Shiseido. A Sensai to je tedy zklamání.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Už delší dobu přemýšlím o papírkách , že si je pořídím :) chtěla jsem ty od Essence , ale jak jsem četla tvojí recenzi , tak mě celkem odradili :(, nevíš jestli ty od Catrice jsou dobré?

    nela-prochazkova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš mastnou pleť, určitě doporučuji ;-) Ve finále Essence nejsou za ty peníze tak špatné... S Catrice bohužel zkušenost nemám...

      Vymazat