5. října 2014

Clinique 3 kroky Anti-blemish na akné a černé tečky

Čistící tří fázový systém od Clinique je legendární - někteří ho milují, jiní zatracují. Navštívila jsem přímo prodejnu Clinique, protože jsem byla zvědavá hlavně na analýzu pleti. Celý život si myslím, že je mastná, je to ale skutečně pravda? Nakonec mi konzultantka doporučila řadu Anti-blemish. Výrobce od této řady slibuje, že se zbavíte všech nedokonalostí, jako jsou pupínky nebo rozšířené ucpané póry. Jak to celé dopadlo?




Na začátku ale bylo velké zklamání. Přišla jsem do prodejny s tím, že chci udělat analýzu pleti a podle jejího výsledku si pořídit celou čistící řadu. Celá analýza ale spočívala v tom, že se na mě paní konzultantka podívala a automaticky mi přiřadila řadu Anti-blemish s tím, že mám na první pohled mastnou pleť a není co řešit. Původně jsem chtěla spíš sadu pro smíšenou až mastnou pleť, ale byla jsem přesvědčena, že Anti-blemish pro mě bude lepší a účinnější.


Řada pro smíšenou až mastnou pleť


Jaká je tedy zmíněná řada Anti-blemish?

1. krok: Čištění



Celá řada a stejně tak i tato čistící pěna, je neparfemovaná. Někomu může proto vadit, že není cítit zrovna příjemně. Nicméně mně to nevadí, k přípravkům nečuchám, důležitější pro mě je to, jak svůj úkol plní. Bohužel nemám pocit, že by pěna čistila pleť nějak bravurně, samotná na to nestačí. Koneckonců ani se to od ní neočekává, od toho je tu druhý krok. Velkou výhodou je, že tato pěna vůbec neubývá, vydrží tak velmi dlouho.


2. krok: Exfoliace


Zpočátku jsem se hodně bála alkoholu v toniku. V dnešní bezalkoholové době naopak většinou hledáme přípravky, které alkohol neobsahují. Nicméně bylo mi vysvětleno, že mastná pleť jej potřebuje a bezalkoholové tonikum jí neprokáže žádnou funkci. Alkohol se má okamžitě na pleti vypařovat a jeho funkce je čistě dezinfekční, aby se netvořila další zánětlivá místa, tedy pupínky.
Tonikum má odstranit nečistoty, přebytečný maz a odumřelé kožní buňky. A musím říct, že všechno uvedené skutečně slibuje.
Zajímavé srovnání: vyčistila jsem pleť mircelárkou od Biodermy, až byl tampon čistý. Poté jsem použila ještě Clinique tonikum - a to odstranilo další nečistoty! Navíc nemám pocit, že by mi tonikum pleť nějak vysušovalo.
Před použitím je potřeba tonikum protřepat, na dně se totiž usazuje pudr, který pleť zmatňuje.


3. krok: Hydratace


Hydratační krém má pokožku okamžitě hydratovat, zjemňovat, vyhlazovat, působit proti vzniku akné, redukovat tvorbu mazu a vytvářet na pleti ochrannou vrstvu. Zní to skoro jako zázrak. Ale zázrak, který se nekoná, nebo jsem si toho aspoň zatím po dvou měsících používání nevšimla. Po nanesení krému necítím žádný rozdíl. A moje pleť rozhodně není hydratovaná, musím použít ještě další krém.

Celkově jsou moje pocity dost rozporuplné. Když jsem si řadu koupila, měla jsem v tu dobu skutečně velké problémy s pletí, což byl mimořádný stav. Po týdnu používání tří kroků moje problémy zmizely. Bylo to dočasnou hormonální nerovnováhou, nebo řada skutečně zabrala? Nevím. Nicméně pleť se vrátila do původního stavu - je stále stejně mastící se a sem tam se vytvoří akné. Černé tečky nezmizely. Nicméně mám dobrý pocit perfektně vyčištěné pleti, což by měla být alfa a omega péče. Paradoxně jsem nejvíc nadšená z tonika, které sklízí nejvíce kritiky. Pěna a krém mě moc neoslovily.


Co vy, máte zkušenosti se 3 kroky od Clinique? A váš názor na alkohol v toniku?  

1 komentář: