24. ledna 2019

Ubytování v USA

Jak je to s ubytováním ve Spojených státech? Vyplatí se rezervovat motely předem, nebo čekat na poslední chvíli? A jak si za pár korun užít skutečný luxus? ;-). Všechno se dočtete v dnešním článku :-).

Při cestě do Ameriky je dobré mít zarezervovanou alespoň první noc. Nejen, že tuto adresu vyplňujete na letišti pro případ, že by se vám zatoulaly kufry, ale hlavně ji vyžaduje imigrační kontrola při vstupu do země. Připravte se na krátký pohovor s jednoduchými otázkami, jak dlouho v USA budete, s jakým cílem cestujete, máte-li zpáteční letenku apod. Pro případné úředníky-šťouraly je dobré mít po ruce vytištěné informační materiály, turistické průvodce nebo ideálně zakoupené lístky na nějakou památku či atrakci (my měli na Alcatraz).


Santa Cruz, California

Ubytování v Americe je relativně levné. Na rozdíl od ČR se neplatí za osobu, ale za pokoj. Připravte se na typické motely, jak je známe z amerických hororů J. Velký cenový rozdíl je ale na jednotlivých místech, kde ubytování poptáváte. Obecně nejdražší je ubytování v San Franciscu a v národních parcích. S vyšší cenou počítejte i ve známých dopravních uzlech (například městečko Page). Kdo chce ušetřit i tisíce korun za noc, bude si muset pár desítek kilometrů zajet. 

Ubytování jsme vždy sháněli přes aplikaci Booking.com a zatímco přátelům se vyplatilo čekat na „last minute“, my máme opačnou zkušenost. Nejvíce se nám osvědčilo rezervovat ubytování cca 2 dny předem. Na poslední chvíli už bylo většinou všechno přebrané a zbyly jen předražené motely nevalné úrovně. Zároveň je potřeba počítat s tím, že telefonní signál není zdaleka tak samozřejmý jako u nás. Často jsme byli celé dny úplně bez signálu – a to se rezervuje motel dost špatně J.


Prý je to jediné světlo, které je viditelné i z vesmíru. V Las Vegas jsme bydleli přímo v pyramidě hotelu Luxor, byl to super zážitek :-). Spousta hotelů je ve Vegas tematická. Najdete tu středověký hrad, cirkusový stan nebo celé miniatury měst - New York, Paříž nebo Benátky...

Kapitolou samo o sobě je ubytování v Las Vegas. Za „vtipné“ peníze se tu můžete ubytovat v nejznámějších hotelech světa. Ubytování hostů se hotelům velmi vyplatí, protože jsou to právě hotelová kasina, kde turisté zkouší své štěstí. Nebojte se proto ve Vegas užít si pořádný luxus J. Jen pozor na některé zavádějící ceny – některé hotely na Bookingu uvádějí jen zlomek ceny a o to vyšší jsou pak následující poplatky. Nemusíte se ale děsit – při rezervaci vám aplikace celkovou cenu předem sečte. A pokud chcete opravdu něco extra, nebojte se o to říct. Často stačí připlatit deset dolarů na recepci a obsluha vám zařídí pokoj vyšší cenové třídy – s lepším vybavením, ve vyšších patrech, s výhledem na město. Stojí to za to J.


Nejpodivnější ubytování bylo poblíž Death Valley. Zdejší majitelé jsou nejspíš velcí fanoušci všeho mimozemského - všude byli marťani, obrázky kosmických lodí a na záchodě návod na katapultování :-D. Zároveň to bylo naše nejlevnější ubytování - vůbec nám ho nestrhli z kreditní karty :-).  

3 komentáře:

  1. Ahoj, my jsme si na našem tripu rezervovali veškeré ubytování dopředu a bylo to úplně ok :) Ještě by bylo dobré zmínit, že cena ubytování ve Vegas se taky odvíjí od toho, jestli je víkend nebo ne :) Mimo víkend je cena ubytování někde i o 70% nižší. My jsme si tak třeba užili luxus v Hard Rock hotelu za pár korun :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda ;-) My jsme ve Vegas strávili čtvrteční a páteční noc a ten rozdíl ceny byl markantní ;-)

      Vymazat
  2. This app has been very well acquired (averaged four.7 stars from over four,000 ratings), and it teaches you the artwork of how to be successful success} half in} blackjack. Ultimately, relying on what playing cards you could have} acquired, then you'll have have} two options – stick and twists. Perhaps you should be|you have to be|you should be} a little conservative in case you have say 17, in any other case, you would fairly simply go bust. Weigh up the table and the mood of the scenario earlier than jumping in. This is a vital half of} the sport, because 카지노 of|as a result of} have the ability to|you possibly can} select for the playing cards to be mechanically dealt out.

    OdpovědětVymazat