29. září 2013

Nedělní bašta - palačinky se špenátem a hříbky

Hezkou neděli!
Dnes tu mám svůj oblíbený recept - palačinky na slano se smetanovou omáčkou...





Ingredience na omáčku:
  • maso na plátky - kuřecí nebo vepřové (cca 250 gramů)
  • špenát - listový nebo mražené kousky
  • hříbky nebo žampiony
  • smetana
  • koření: sůl, pepř, grilovací s česnekem (Vitana)
Těsto na palačinky:
  • 1/2 litru mléka
  • polohrubá mouka
  • 2 vejce
  • špetka soli

Postup:
Osmahneme okořeněné maso, přidáme špenát a houby, zalijeme smetanou, dle potřeby zahustíme moukou... Dochutíme a plníme palačinky.


Recept je výborný i s omáčkou čistě hříbkovou bez špenátu nebo naopak - se špenátovou omáčkou bez hříbků. Všechno dělám podle oka, proto neuvádím množství :-)

Dobrou chuť!


1 komentář:

  1. To mám rád, ale be těch hub. Houby nejím, ale špenát mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat