12. února 2014

Propadáky z vlasové kosmetiky

Příjemný podvečer!
Jednou z věcí, na které jsem "úchylná" a kvůli které často utrácím, jsou vlasy. Samozřejmě ne vždycky jde o zázračný příspěvek a párkrát už jsem se pěkně spálila - a to co se týče drogerkové i profesionální kosmetiky. Za co zbytečně neutrácet?



Jedná se samozřejmě o můj individuální a názor a to co mně nevyhovuje, s tím může být někdo jiný spokojený...

Syoss suchý šampon
Co se týče značky Syoss, přijdou mi jejich reklamní řeči o profesionální kvalitě k smíchu. Nevyhovoval mi od nich zatím žádný výrobek. Ale možná jsem jen měla smůlu. Každopádně jejich suchý šampon bych nedoporučila nikomu, zvlášť těm, co mají tmavé vlasy. Šampon vytváří bílé mapy, kterých se těžko zbavuje. Navíc smrdí jako přípravek proti molům. To raději dám vlasy do culíku a vyrazím z domu s mastnými vlasy.

Syoss fluid pro objem vlasů
Bohužel ani tento výrobek nepřinesl požadovaný výsledek. Ba hůř, je úplně k ničemu. Nejen, že vlasům nedá ani o milimetr na objemu víc, ale spíš je slepí. A když se je pokusíte rozčesat, vytvoří vám ve vlasech "bílý sníh". Co s tím? Znovu umýt hlavu.

Gliss Kur vlasový olej
Oproti tomu značku Gliss Kur mám moc ráda, z drogerkových značek je u mě na prvním místě a často má lepší výsledky než několikanásobně dražší "profesionální" výrobky. Tady by slogan Syossu seděl :-) Ovšem vlasový olej byl šlápnutí vedle. Jsem rozmazlená z kvalitnějších olejíčků a očekávám, že se olej do vlasů vsákne. U Gliss Kuru se tak bohužel neděje, konečky zůstávají mastné a mám tak pocit, že vlasy si z něj nic "nevezmou".

Got2b pudr pro objem vlasů
Pátrání po účinném přípravku na objem stále nevzdávám :-) Když jsem objevila tento pudr, byla jsem nadšená. Opravdu funguje! Ale... asi tak pět minut. Bohužel, efekt na hlavě vydrží skutečně jen malou chvíli. Pak už jen zbudou divně ulepené vlasy nepříjemné na dotek.


A dostáváme se k profesionálním přípravkům...

Black lesk na vlasy
Miluji lesky na vlasy. Problém ale je, že mi většina z nich dost smrdí. A u tohoto výrobku to platí asi tak stonásobně. Nevím, co mi přesně připomíná. Lepidlo? Barvu? Každopádně smrad je tak hrozný, že ho na vlasech nesnesu.

Osis + hedvábný pudr pro lesk
Pudr vypadá překrásně. Je plný jemných třpytek perlové barvy. Jenže... Aby byl trochu ve vlasech vidět, musíte ho dát skutečně hodně. To by ale ještě tolik nevadilo. Zatímco na vlasech moc vidět není, v posteli platí pravý opak. Po tom, co jsem si ho dala jednou do vlasů a šla si večer lehnout, zbavovala jsem se třpytek snad půl roku. Na prosěradle, peřině, polštářích, všechno se lesklo a třpytilo. A nic nepomáhalo. Pračka, vysavač, nic. Snad jedině izolepa a lepivé válečky (což je tedy neuvěřitelná piplačka) :-) Takže po použití rovnou umýt vlasy a hlavně nechodit do postele :-)


A který vlasový "rádoby pomocník" zklamal vás? ;-)

3 komentáře:

  1. Mě šampony Syoss vyhovují :)
    http://anett01.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Mě třeba právě tento olejíček od Gliss kuru vyhovuje:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já na svoje dlouhé barvené vlasy do úrovně zadku používám zásadně šampón od glisskuru, masku i kondicionér. S zkoušela jsem ledasco a co třeba rozhodně u mých vllasů nepřipadá v úvahu jsou šampóny avon a oriflame. To mám vlasy suchý, zamuchlaný a prostě tragédie.
    Trochu jsem byla nešťastná z toho, že syoss restore balzám na silně poškozené vlasy v krásném zlatém obalu je úpně na houby.

    OdpovědětVymazat