30. června 2014

Nejlepší ochrana vlasů při žehlení

Pěkné pondělí!
Pokud se taky neobejdete bez žehličky na vlasy, rozhodně byste měly svým vlasům dopřát také kvalitní termo ochranu. Protože co si budeme povídat, dvě rozžhavené plochy kvalitě vlasů rozhodně neprospívají. Vybírat můžeme ze sprejů nebo mlék, drogerkových i kadeřnických značek. Do jakých přípravků se vyplatí investovat? Po kterých přípravcích budou vaše vlasy hedvábně hebké, lehce zafixované a které výsledek žehlení dokážou prodloužit?


Vyzkoušela jsem dvě vlasová mléka/krémy a dva spreje. Značku Balea pořídíte za pár desítek korun v drogerii, zbytek jsou profesionální přípravky. Vyplatí se do nich investovat?

Balea Trend it up uhlazující krém
Přiřazuji mu poslední místo, ovšem to vůbec neznamená, že je špatný. Uhlazující krémy nejsou zrovna moje parketa, i když si jich dám malé množství, mám vlasy dost zplihlé. Ale svoji funkci opravdu plní, vlasy vydrží déle vyžehlené.

L´oreal Tecni Art iron finish uhlazující mléko
Výrazně vlasy uhladí, bohužel ale opět nečekejte žádný objem. Vlasy se viditelně lépe žehlí, vyžehlené vydrží déle. Mléko navíc krásně voní a stačí ho skutečně malé množství. Lahvička tak vydrží opravdu dlouho. Cena se pohybuje kolem 200 Kč.

Matrix Sleek Iron Smoother sprej pro ochranu před žehlením
U tohoto spreje na prvním místě oceňuji, že chrání vlasy až do teploty 230 C! Většina přípravků poskytuje ochranu jen do 180 C nebo to výrobce ani neuvádí... Já si sice žehlím vlasy na nejnižší možnou teplotu 150 C, ale myslím, že pokud sprej dokáže vlasy chránit na vyšší teplotu, nabízí celkově lepší silnější ochranu i pro nižší teploty... Co se týče efektu na vlasech, vydrží o něco déle vyžehlené, nic víc jsem nezaznamenala.
Cena 220 - 300 Kč.

Wella Styling Thermal Image sprej pro ochranu vlasů
Pro mě jasná jednička mezi všemi produkty na žehlení. Žádný jiný přípravek tomuto nesahá ani po kotníky. Vlasy jsou po něm nádherně hebké a žehlička po nich doslova klouže, takže mám vlasy vyžehlené i rychleji. Poskytuje vlasům lehkou fixaci, vyžehlené vlasy mi bez problémů vydrží do dalšího mytí, dokonce i při vlhčím ovzduší.
Tento výrobek nahrazuje Wella High Flat Iron Spray



Musím říct, že jsem moc ráda, že se na trhu znova objevil, protože s Wella High Flat Iron Spray jsem byla stejně spokojená a štvalo mě, když ho Wella stáhla z prodeje.
Cena se pohybuje kolem 200 korun.

Jaký je váš nej produkt na žehlení vlasů? 

3 komentáře:

  1. Do budoucna bych si chtěla nějakou kvalitnější ochranu pořídit, zatím mám od Syoss sprej,ale není to úplně to pravé :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě jsem nic nepoužila a vlasy mám fajn - hlavne pravidelně stříhám :)) Máš hezký blog :)

    OdpovědětVymazat