18. října 2014

Nejlepší make-up na světě pro mastnou pleť :-)

Trvalo to několik let, hledala jsem a hledala, a i když jsem našla něco skutečně dobrého, stále jsem měla tendence hledat dál. Znáte to... co když existuje ještě něco lepšího? Řeč není o chlapech, ale o make-upu :-). Já sama ho považuji za základ líčení a kdybych si měla vybrat jedinou věc a ostatních se vzdát, byl by to možná právě make-up. Teď už ovšem hledání toho pravého definitivně skončilo. Našla jsem takový, který splňuje všechny moje pořadavky do té doby, že už mě zkoušení jiných neláká. Určitě jste o něm už slyšely, je to Estée Lauder Double Wear. 





Moje pleť je velmi mastná, občas s nějakým tím pupínkem a samozřejmě s černými tečkami. Chci proto něco, co nedostatky zakryje bez toho, aby z obličeje vytvořil umělou masku. Make-up Estée Lauder kryje nádherně a přitom s pletí hezky splyne a působí přirozeně. vytváří přesně ten krásný sametový vzhled, který jsem vždy na luxusně vyhlížejících ženách obdivovala :-). Stačí ho přitom velmi malé množství, používám ho už měsíc a připadá mi, že ho téměř neubylo. Na jedničku hodnotím také odstín, který mi perfektně sedl.

Co oceňuji nejvíc, je jeho výdrž. Ta je v podstatě až do odlíčení. Make-up nanesete a on na svém místě zůstane dlouhé hodiny, aniž by mizel nebo oxidoval. Když se po 14 hodinách vrátím domů, mívám slité oční stíny, linka ve vnitřním oku neexistuje, ale make-up je netknutý.

Make-up vytváří krásný matný vzhled, pudr už podle mého názoru není potřeba. Samozřejmě ale nepočítejte s tím, že dokonale matná pleť vydrží celý den. Ovšem stačí 1-3x denně použít savé papírky a všechno je opět "ťip-ťop". S jinými make-upy se mi pleť mastila daleko více.

Další věc, kterou musím vyzdvihnout je to, že make-up nemaže. Nemusíte se strachovat, že si při svlékání zamažete bílý svetr nebo se bát položit si hlavu na rameno přítele. To je třeba věc, která mě okamžitě odradila od make-upu Dermacol Pure Gold, který všichni chválí. Po trapasu (!!!) na jednom z prvních rande s přítelem letěl okamžitě do koše. 





Co se týče aplikace, nejlépe se mi make-up nanáší plochým štětcem. 


Abych ale jen nechválila. I já se přidávám k zástupům kritiků za balení. Nemyslím tím luxusní skleněnou lahvičku (panebože, doufám, že mi nikdy nespadne na podlahu! :-)), ale dávkování. Make-up má po odšroubování závitu otevřené hrdlo. Zatím mi to nevadí, nabírám si make-up vatovou tyčinkou a to mi vyhovuje, ale až ho bude polovina, bude to pěkně na prd :-(. Četla jsem, že na něj pasuje pumpička, kterou prodávají v MACu, ale nevím, nezkoušela jsem.    




Osobně jsem zastánce spíš dražších make-upů, protože si myslím, že nabízejí úplně jinou službu než ty drogérkové. Hlavně co se týče výdrže. Make-up Estéé Lauder proto hodnotím rozhodně 5 smajlíky, tedy maximálním počtem bodů. A to i přes nešikovné balení...☻☻☻☻☻

Pokud sháníte spíš něco lehčího, pro nude líčení, doporučují novinku Lancome Air De Teint, kterou jsem používala v létě - RECENZE: Nový zázrak od Lancome: make-up Miracle Air De Teint.

Co vy a make-upy pro mastnou pleť? ;-)

3 komentáře:

  1. Mohu se zeptat kde jsi jo poridila a ta kolik?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucko, je to finančně celkem rána, normálně stojí kolem 1200 - 1300, já jsem ho pořídila v Sephoře během slev za necelou tisícovku. Ale myslím, že vydrží fakt dlouho ;-)

      Vymazat