15. října 2014

Žehlička, která uzdravuje a regeneruje vlasy?

Co si budeme povídat, vyžehlené vlasy jsou krásné. Nejenom rovné, ale hlavně hladké, elegantní, nerozlítané... Ovšem naše hříva z toho dvakrát nadšená není. Žehlím už nějaký ten rok, snažím se maximálně dvakrát až třikrát týdně na minimální teplotu, ale přesto je znát, že vlasy šly s kvalitou hodně dolů. Proto mě zaujala novinka v podobě regenerační žehličky, která vám pomocí páry aplikuje výživu přímo do struktury vlasu. Na českém trhu jsou podobné žehličky momentálně dvě. Upínám se k tomu jako ke svojí poslední naději na zdravé a rovné vlasy zároveň :-).



Jedná se o žehličky Bio Ionic Agave Healing Vapor Iron a L´Oréal Steampod Retail. Obě žehličky jsou parní a hned tady se nabízí otázka - je lepší žehlit s párou nebo ne? První tábor prodejců říká, že jde jen o marketingový tah a že pára vlasům rozhodně neprospívá - naopak vám z nich po delším používání udělá nevzhledný chemlon. Druhý tábor, propagátoři parních žehliček, argumentují tím, že díky páře se minimalizuje teplotní šok, kterému jsou vlasy během žehlení vystavovány. Já si tak nějak logicky říkám, že s párou bych mohla žehlit na menší teplotu, že to půjde lépe, tak jako když žehlíte prádlo :-).

A co slibují výrobci?
"Steampod je dokonalý systém, vyvinutý po pětileté splupráci s předními odborníky ve svých oborech: L’Oréal Professionnel a Rowenta Salon. Je určen pro hloubkovou obnovu a uhlazení vlasů. Tento jedinečný high-tech nástroj - parní uhlazující žehlička na vlasy a vlasová kosmetika, jejíž účinek je aktivován parou, poskytuje vlasům kompletní péči jak na povrchu, tak uvnitř vlasového vlákna. Neustálý tlak páry v kombinaci s eloxovanými keramickými žehlicími plochami narovnává a vyhlazuje vlasy a zanechává je hladké a lesklé." Dále slibují hydrataci vlasů, jejich regeneraci, zacelení konečků a dokonce prevenci před dalšímu třepení...


"Bio Ionic Agave Healing Vapor Iron je ozdravující napařovací žehlička. Má zabudovaný systém Agave Vapor Infusion, který proniká do hlubokých vrstev vlasů a tam je vyživuje zázračnou přírodní směsí cukrů z rostliny agáve. Cukry z rostliny agáve pronikají hluboko do vlasů, posilují strukturu vlasu a uzamykají vnější kutikulu, čímž vlasy získají oslnivý lesk. Léčivý olej Agave Healing Oil Haircare je speciálně navržen tak, aby vlasům poskytoval maximální regeneraci a viditelnou transformaci." 


No nezní to jako zázrak? :-)

Jak to vidím já? Která bude lepší?
Dost vážně o žehličce přemýšlím a hlavou mi vrtá, jaká bude lepší. Cenově vyjdou nastejno a je to pěkná rána - cca 4 000. Od žehličky Steampod mě odrazuje její volitelná teplota - minimum, na jaké lze žehličku nastavit je 170 C, což se mi zdá zbytečně moc. Momentálně používám Remingtonku, se kterou žehlím na 150 C a to se mi zdá rozhodně dostačující. Na co vlasy zbytečně mučit ještě vyšší teplotou? Bio Ionic má nejnižší teplotu 80 C, což snad žádný jiný výrobce ani nenabízí, za mě rozhodně palec nahoru. 

Taky jsem četla, že Steampod je na podobném principu jako brazilský keratin - tak si říkám, aby to nebylo jen takové "ejchuchu" na povrchu a skutečná regenerace nikde (něco jako když použijete kondicionér Glisskur, vlasy jsou po něm tak nááádherné, přitom jde jen o hladkou vrstvu, která se na vlas nalepí a zatěžuje jej). 

A poslední věc, značka. Bio Ionic je uznávanou jedničkou mezi žehličkami, a to i mezi kadeřníky. Vedle toho Rowentu hodnotím jako průměr... Sama se tedy spíš přikláním k žehličce Bio Ionic Agave



A jak to vidíte vy? Skutečně může žehlička vlasy regenerovat, nebo je to jen chytrý marketingový tah? ;-)
PS. Moje slabé vlasy touží téhle novince věřit :-D

32 komentářů:

  1. Přesně něco takového bych potřebovala! Moc mě zaujala ta Bio lonic,jen bohužel nejsem schopná v tuhle chvíli investovat tolik peněz do žehličky na vlasy,ale snad se příští rok poštěstí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezké žehličky, já mám Remington a jsem s ní spokojená :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem s Bio Ionic celkově moc spokojená, žehličku teda nemám bohužel zatím.. ale byla jsem už dvakrát na vyhlazujícím ošetření agáve od nich a mám šampon, kondicionér a olejíček a teda jako luxus a nepopsatelnej rozdíl oproti jiné kosmetice, hlavně u olejičku. Navíc to krásně voní :) V kadeřnictví, kam chodím (Bomton) používají žehličky i kulmy a taky supe, zrovna zítra jim jdu dělat "modela" při školení a budou na mě ukazovat vlny žehličkou Bio Ionic. No cena je děsná, ale výsledek za to asi fakt stojí...

    OdpovědětVymazat
  4. Ty brďo, žehlička za 4000 - no to je už palba. Ale jestli ty vlasy fakt nepoškozuje a dá je pěkně dohromady, tak si jí asi pořídím. Třeba mi ji manžel koupí k Vánocům :-D

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj... vidím, že tvůj příspěvek je už pár měsíců starý, ale zase už jsi se mezitím pro nějakou žehličku rozhodla :-) přemýšlím nad koupí Steampod, vyzkoušela jsem u kadeřnice a jsem nadšená.. o té druhé jsem zatím neslyšela, ale vypadá taky dobře.. Máš tedy s nějakou zkušenosti?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nakonec jsem se rozhodla pro iontovou žehličku Bio Ionic OnePass, na kterou jsou výborné recenze, poškození vlasů by mělo být minimální... Hledala jsem něco na běžné užívání, což tyhle regenerační nejsou... Agave měla v zahraničí špatné recenze (tekutina z žehličky často vytéká) a u Steampod mi vadila vysoká teplota... Pokud si Steampod pořídíš, určitě by mě zajímal Tvůj názor ;-) Pořád mě to láká, ale vzhledem k tomu, že OnePass stojí taky 4000, tak už další žehlička nepřipadá v úvahu :-D

      Vymazat
  6. Díky za odpověď :-) Myslíš, že nejsou na běžné užívání? kadeřnice mě ujišťuje, že se Steampod můžu žehlit bez obav. Ne že bych žehlila pokaždé, ale třeba jednou za 14 dní.. o tom, že nejsou na běžné užívání jsem nic nečetla... Pravda, ta cena je vyšší, ale pokud by měla být opravdu šetrnější, tak jsem ochotná ty peníze obětovat - musíme si dělat radost :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě s ní můžeš žehlit bez obav běžně, ale jak jsem psala, nechci na vlasy používat zbytečně vyšší teplotu, než jsem zvyklá, proto jsem ji nakonec nekoupila :-) A s tou radostí rozhodně souhlasím ;-) Konec konců vlasy má člověk jen jedny a nové (ty pravé, svoje) si už nikdy nekoupíš za žádné peníze :-)

      Vymazat
    2. Ahoj, tak jen hlásím, že žehlajda je objednaná :-) až s ní budu mít trochu dlouhodobější zkušenost, tak dám vědět :-)

      Vymazat
    3. Jeeee, díky za info, budu Ti závidět :-D Určitě dej vědět ;-) A kde jsi objednávala?

      Vymazat
    4. Ze Zaos.. měli ji nejlevněji - 3999,- Určitě se později ozvu, jak jsem (snad) spokojená :-)

      Vymazat
  7. Ahoj, taky přemýšlím nad žehličkou Bio Ionic OnePass jsi s ní spokojená? a opravdu dělá tak krásné a zdravé vlasy, jak o ni všude píšou?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, určitě doporučuji, vlasy krásně narovná za daleko kratší čas, hlavně díky silikonovým proužkům. Ale k tvrzení, že dělá vlasy zdravější, bych byla skeptická, podle mě Ti žádná žehlička neudělá zdravé vlasy, pořád je to teplotní šok. Ale určitě bych řekla, že to poškození může být s kvalitní žehličkou minimální ve srovnání s jinými ;-)

      Vymazat
    2. Ahoj ,za mě určitě bio ionic agave než one pass .rozdíl je v hloubkové regeneraci oproti iontovému působení bez páry. který je skvělý ovšem ne tak důkladné vyziveni do hloubky.Někdo může namitnout, že pára vlasů uskodi, ovšem proces je přizpůsoben k zapracování ozdrav.přípravků a používá se tak jednou za 3mesice .Časté žehlení pri permanentnim narovnání neni třeba.Do salonu bych na to nesla, u nas za to chteji 2,tisice.To se vyplati koupit zehlicku na doma.Děkuji za Váse názory o výrobcích.Je fajn, že člověk si může udělat díky tomu objektivní názor.Mějte se krasne.

      Vymazat
  8. Mam bio Ionic one pass a musis rici ze opravdu splnuje vse jak ma. Ma silne kudrnate a suche vlasy a tato udela zazrak. Rozhodne nelituji penez

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj , já jsem si před týdnem koupila žehličku steampod 2.0 a jsem s ní naprosto spokojená .. volitelná teplota je 140 - 210 .. žehlím na 170 , a super.. vlasy mi vydrží krásně rovné a lesklé až do dalšího umytí .. dokonce ikdyž mám vlasy v copku a pak rozpustím, se mi na vlasech nedělá takový ten "hrb" od gumičky . za mě jedině steampod .)

    OdpovědětVymazat
  10. Ja mohu vrele doporucit naparovaci zehlicku Agave :) sama ji mam a pouzivam uz pres pul roku a nedam na ni dopustit. vlasy mam opravdu zdrave a krasne bez poskozenych vlasu a konecku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak dlouho vám vydrží jedna náplň (118 ml) v žehličce?

      Vymazat
  11. Ja mohu vrele doporucit naparovaci zehlicku Agave :) sama ji mam a pouzivam uz pres pul roku a nedam na ni dopustit. vlasy mam opravdu zdrave a krasne bez poskozenych vlasu a konecku.

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj holky žehlička Agáve Bio Ionic naprosto nejlepší, bezkonkurenční :-) moje vlasy absolutně dala do kupy po každodenním žehlením a častým odbarvovanim! :-) cena sice dražší ale vrátí se to na kvalitě vlasů :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Dobrý den,
    potřebuji nutně dát do kupy své denodenním žehlením ulámané a prořídlé vlasy .... Melíruji 1x za 4 měsíce.... vychvalujete Bionic, Agave a Stempod a nevím ke které se přiklonit...já měla původně vybranou Steampod, už i kvůli výživě (i když mi pára-potažmo voda do vlasů tedy logicky moc nejde, k zapravovaní výživy?? no třeba ano, ale není to jen reklamní tah?) ale teď opravdu nevím...nyní mi konečky po vyžehlení různě trčí na všechny strany a protože jsou ulámané v různých délkách, tak vypadají vlasy po vyžehlení celkově nezdravě... Děkuji moc za jakoukoliv radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, souhlasím s vámi, ta pára podle mě vlasům moc nepřidá. Poradím vám něco, co se vám ale moc líbit nebude - nežehlit, alespoň nějaký čas. Pokud jsou vlasy žehlením už zničené, měla byste jim dát oddech. Některé kadeřnické salony nabízejí šetrné narovnání vlasů, což je daleko lepší, než každodenní žehlení - mám s tím velmi dobré zkušenosti ;-) Držím palce ;-)

      Vymazat
  14. Moc děkuji za odpověď :-). Zkoušela jsem jednou kůru rovnání zažehlováním keratinu na vysokou teplotu, ale podle mě je to to samé, co nabízí SteamPod, navíc mi to rozhodně nevydrželo ani do prvního mytí :-( Já vím - NEŽEHLIT, zkoušela jsem leda o víkendu, ale to fakt nemůžu jít mezi lidi. Každé ráno mám na hlavě cosi, čeho se opravdu leknu. Učesat = žádná změna, culík = neforemný zbytek vlasů trčí buď jen jedním směrem, nebo na všechny strany a ještě tam nedám všechny vlasy, namočit a učesat = opět bez výsledku, umýt ráno a vyfénovat = chemlonová víla .... :-( :-( Asi zkusím tu Agave s olejem .....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem měla takové období, je to děs, přeju pevné nervy :-( Přesto se zkuste poptat, keratin jsem taky zkoušela, vlasy po něm vypadaly zdravější, ale přesně jak říkáte - na narovnání to nemělo moc vliv. Agave nabízí i stálou kůru na narovnání, která vydrží dokud vlasy neodrostou, ale chtějí za to šílenou raketu - já si nechávám rovnat vlasy od značky Black a vydrží mi to tak dva až tři měsíce. Každopádně pokud se rozhodnete pro žehličku Agave, určitě dejte vědět, jak jste spokojená, moc by mě to zajímalo ;-)

      Vymazat
    2. Určitě budete spokojená pokud si ji pořídíte, vlasy podobného charakteru jsem měla i já, co já utratila za různé oleje, kondicionéry, masky na vlasy a bez efektu, každodenní zoufalství ráno u zrcadla..vyžehlení mi vydrží do dalšího mytí a nyní vypadám jako když jsem byla každý den na foukané u kadeřnice! Za mne jediné co opravdu pomůže na chemlonovo-plsťené deky:*)

      Vymazat
  15. Takže dávám vědět první dojmy. Žehlička Agave je doma, 2dny - 2x žehleno (poprvé precizně po pramenech, druhý den už jen ráno rovnačka některých partií. A musím říct, že první dojem fakt dobrý. Konečky se drží viditelně více při hlavě, vlasy vypadají okamžitě zdravěji uhlazeněji a i na omak necítím ty "rozhádáné" konečky. Jediné mínus co jsem stihla za krátkou dobu vypozorovat je, že vlasy trochu uberou na objemu, ale to je tím že jsou opravdu uhlazenější. Jestli to tak půjde dál, budu nejnadšenější člověk široko daleko :-) :-D
    Děkuji za konzultaci a za Vaše stránky, které mi také velice pomohly při výběru, stejně tak i názory přispěvatelek pomohly mému, doufám, dobrému výběru.
    Přeji hezké dny. Gabriela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gábi, moc díky za názor! ;-) Sakra, zase mám pocit, že ji nutně potřebuju :-D Držím palce, ať jste spokojená i dál a ať se Vám vlasy dají dokupy. Vím, že některé uživatelky byly dost nepříjemně překvapené, jak rychle je náplň pryč, jak často je třeba ji doplňovat. Ale asi dost záleží na hustotě vlasů :-). Na ty moje by to určitě nějakou chvilku vystačilo :-D

      Vymazat
  16. Zdravím, aj ja pridávam recenziu, mam Agáve 3 mesiace. Mam hrubé husté ťažké tvrdé dlhé vlasy 😁 a Agave mi ušetří polku času oproti klasickému Remingtonu. Vlasy sú voňavé, hebké, hladné, snáď i výživene. Je to určitě rozdiel. Takže ja doporučujem, baví ma to. Náplň dolejem len toľko, koľko s potrebujem na 1 žehlenie. 1.krat som naliala plne a do týždňa to vyprchalo. Môj názor je, že kto zehli vlasy pravidelne, musí už stále...ani táto žehlička vlasy nelieči, len není tak agresívna a vlasy sú krásne 😉

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrý den, vybrala jsem si tuhle žehličku https://www.arecenze.cz/zehlicky-na-vlasy/BaByliss ST395E. Podle recenze má ionizační i parní fuknci, ale nejsem si jistá, tou značkou. yvplatí se jít do ní, i když je to "noname"? aMáte s ní prosím někdo zkušenosti? Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, chtela jsem se zeptat, mám Steampod 2, ale chtela bych zkusit do ní dát náplň z Agáve. Myslíte, že by to mohlo byt možné?

    OdpovědětVymazat