21. října 2013

Boj proti padání vlasů – co padání SKUTEČNĚ zastaví


Možná to taky znáte – při rozčesávání vlasů se raději ani nedíváte do zrcadla a při jejich mytí se vám chce brečet. Už nějakou dobu bojuju o každý vlas a vyzkoušela jsem všechno možné – od drogerie, přes profesionální výrobky až po léčiva. Vždycky se v mém životě střídají období, kdy mi vlasy „drží na hlavě“ a kdy se je tam „snažím udržet“.  A protože si troufám nekriticky říct, že toho o přípravcích proti vypadávání vlasů vím celkem dost, chtěla bych pro vás připravit několikadílný seriál na toto téma. Dnes vám chci představit bestsellery mezi přípravky proti vypadávání vlasů. Přípravky, při jejichž používání skutečně poznáte výrazný rozdíl.



Revalid
Pilulky, které se mi osvědčily nejvíce. Jeho složení chválí i lékaři. Někomu postačí obyčejný Biosil, ale u toho jsem nepozorovala žádný rozdíl. Revalid se bere třikrát denně po jídle a i když je cenově trochu dražší, určitě se investice vyplatí. Radím nakupovat na internetu, rozdíl oproti kamenným lékárnám je až 400 korun.  
Zinek forte
Velkým mínusem všech pilulek na vlasy je, že obsahují málo zinku, který je potřebný také proto, aby tělo všechny přijímané vitaminy a minerály strávilo. Je proto potřeba brát zinek ještě zvlášť – ovšem ne obyčejný zinek, ale zinek forte, na to mi dermatoložka kladla zvlášť velký důraz. Přímo říkala: „V lékárnách ho často nemají a budou se vás snažit přesvědčit, že obyčejný zinek stačí, ale trvejte na svém.“ Zinek forte by měl obsahovat 25 mg látky a bere se jedna tableta denně.



Plantur 39 šampon a tonikum
Tyto přípravky se sice doporučují ženám v období menopauzy, do které mám ještě skutečně hodně daleko, ale jsou účinné. Fyto-kofeinový šampon chrání vlasové váčky a zabraňuje nadměrnému vypadávání vlasů při mytí. Stejně tak tonikum, které je potřeba vmasírovat do pokožky, brání předčasnému vypadávání vlasů a posiluje jejich růst.


Zdroj obrázku: www.plantur39.cz




Alpicort F
Vlasové tonikum Alpicort F je k sehnání v lékárnách na předpis. Obsahuje kortikoidy a hormony, aplikuje se jednou denně vmasírováním do vlasové pokožky.  Zabraňuje vypadání a pomáhá zvýšit hustotu vlasů. Pro léčbu je dobré používat nejdříve Alpicort a postupně ho doplňovat a nahrazovat jiným tonikem (Plantur 39).


Tyto přípravky mám vyzkoušené a ověřené a skutečně bych je nazvala bestsellery v boji proti vypadávání vlasů. Pokud vás toto téma zajímá nebo se vás přímo týká, sledujte další článek příští týden.


Několik pondělků za sebou nás čekají tato témata:
  • Nejlepší pilulky proti padání vlasů - UŽ PŘÍŠTÍ TÝDEN!
  • Příčiny padání vlasů
  • Jak padání vlasů ovlivňuje hormonální antikoncepce
  • Když už nic nezabírá
  • Co děláme špatně
  • Recenze na přípravky proti padání vlasů



5 komentářů:

  1. Plantur mě taky zachránil, když to po porodu vypadalo, že skončím holohlavá :)

    OdpovědětVymazat
  2. na ty příští pondělky se těším.. tohle téme mě zajímá a mám to jako ty. snažím se je udržet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucko, díky moc, jsem ráda, že Tě téma zaujalo, vím, že tohle je fakt nepříjemný :-/ Článek je už starý, proto posílám odkazy na další:
      http://www.marketavolfova.cz/2013/10/zastav-padani-vlasu-jake-pilulky-jsou.html
      http://www.marketavolfova.cz/2013/12/recenze-biohar-aktivator-rustu-vlasu.html
      http://www.marketavolfova.cz/2013/12/recenze-kerastase-proti-padani-vlasu.html
      http://www.marketavolfova.cz/2013/11/proc-vlasy-padaji-nejcastejsi-priciny.html
      http://www.marketavolfova.cz/2013/11/vliv-hormonalni-antikoncepce-na-padani.html
      http://www.marketavolfova.cz/2013/11/proc-vlasy-padaji-co-delame-spatne.html

      A když už nic nezabírá:
      http://www.marketavolfova.cz/2013/11/boj-proti-padani-vlasu-kdyz-uz-nic.html

      Další články na tohle téma najdeš na:
      http://www.marketavolfova.cz/search/label/Vlasy

      Snad Ti něco aspoň pomůže, držím pěšti...

      Vymazat
  3. Už třetím rokem mi vždy na jaře masivně vypadávají vlasy. Vyskoušela jsem Plantur šampon i tonikum ale bohužel mi nepomohly. Nyní mi už asi týden začaly opět vlasy padat.Prosím poraďte mi... DěkujiJitka

    OdpovědětVymazat
  4. Už třetím rokem mi vždy na jaře masivně vypadávají vlasy. Vyskoušela jsem Plantur šampon i tonikum ale bohužel mi nepomohly. Nyní mi už asi týden začaly opět vlasy padat.Prosím poraďte mi... DěkujiJitka

    OdpovědětVymazat