14. ledna 2015

Aby vlasy vydržely vyžehlené

Nejspíš to máte taky tak - vyžehlené vlasy jsou krásné. Jenže co si budeme povídat, ono žehlení, byť s kvalitní žehličkou, vlasům zrovna neprospívá. A tak se vždycky snažím, aby mi vyžehlené vlasy vydržely co nejdéle. A daří se. Když dodržuji tři jednoduchá pravidla, rovné vlasy mi vydrží bez problémů i 4 dny, tedy až do dalšího umytí.




A jaké jsou ty jednoduché kroky?

1. Kvalitní ochrana před teplem  - kvalitní ochranný sprej by měl zároveň rovné vlasy mírně zafixovat a prodloužit životnost účesu. Já používám sprej od Welly, ale do budoucna mě stále více láká Alterna.

2. STOP vlhkosti - to, že vlasy nesmí zmoknout, je jasné. Když prší, schovám vlasy do kabátu, nasadím kapucu a přidám deštník. Ovšem nezapomínejme ani na vlhkost ve sprše - ta má jednoduché řešení - koupací čepici. Je to sice hrozně antierotické, ale účinek je nesporný :-). Akorát si zkrátka člověk musí hlídat, aby ho nikdo neviděl :-).




3. Pomoc od Lee Stafford - kouzelný sprej Dehumidifier aliaz Antiovce :-), který rovněž ochrání vlasy před vlhkostí a prodlouží životnost jejich rovného tvaru. Můžete ho použít ráno, než vyrazíte ven, nebo i večer, aby rovné vlasy přežily přes noc. Zajímavé je, že tenhle sprej vlasy vůbec neslepuje, jen hezky uhladí. Když to s ním v koupelně přeženu, mám na kachličkách takový mastný povrch. Vlasy ale zmaštěné nejsou ani trochu. Vážně zvláštní konzistence. Přípravek ale funguje.


Co vy a žehlení? ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat