29. dubna 2020

Přebalování miminka

Pomalu se dostáváme s Nyný do fáze, kdy bychom se plín rády zbavily. Nijak to ale nehrotíme a rozhodně na ni kvůli tomu nechci nějak šlapat. I když tlaky okolí jsou někdy fakt dost šílený. Nechápu, proč to tolika lidem leží v žaludku?
:-D

Nicméně myslím, že se po dvou letech zkušenostech s extra citlivou princeznovskou prdýlkou můžu ohlédnout a předat pár tipů, na které nedám dopustit ;-). Než nám něco sedlo, vyzkoušely jsme toho totiž opravdu hromadu :-/. Zároveň je jasné, že je to všechno individuální, a to, že něco sedlo nám, neznamená, že to musí sednout i vašemu miminku.





Plínky

Už od začátku jsme věděli, že nechceme používat žádný šunty :-D. Jednou jsem zkusila koupit Tesco plíny (značka Fred & Flo) a nikdy víc. Za mě se to fakt nevyplatí. Levný plínky toho tolik nepojmou a miminko má akorát bolavou prdýlku. Na druhou stranu - levný automaticky neznamená špatný. Naprostými TOP plínkami v poměru cena - kvalita jsou u nás polské Dada - Extra care (jejich druhá řada Extra soft nám ale nevyhovovala). Spolu s Pampers Premium Care to jsou jediné plínky, po kterých se Nyný neoprudí. Zkoušeli jsme i Pampers Pure, ale ty zdaleka neměly takový úspěch. Navíc jejich cena je dost závratná. Ještě než vypukla epidemie koronaviru, vozila nám pleny Dada babička přímo z Polska, takže ideál :-). Teď to tak různě kombinujeme. Na noc dáváme pouze Pampers Premium Care, ty nejlepší, a přes den střídáme levnější varianty, pleny z Lidlu (Lupilu) a Bella Happy. Ale na noc se nám bohužel neosvědčily.

Vlhčené ubrousky

Většinou se jim vyhýbáme a doma používáme perlan (zdravotnická textilie, dá se koupit už nastříhaná na praktické čtverce) a Medvídka od Eonu. Medvídek je olejíček na zadeček, který se míchá s vodou. Dá se sehnat i ředící lahvička na cesty. Dobrou alternativou, kterou mají na většině běžných e-shopů je sprej od Onclé.
Součástí přebalovacího pultu (na který nedám dopustit a bez kterého si to vůbec neumím představit, používám ho i teď) mám i misku s vodou, která podle mě funguje nejlépe.

Co se týče vlhčených ubrousků, je to určitě velmi praktická věc. Ale nám se teprve nedávno podařilo najít takové, které Nyný nedráždí a nepálí. Vyzkoušely jsme snad všechny druhy Pampers včetně Pampers Pure, Hipp, Linteo, DM Babylove, Aqua Wipes z Rohlík.cz, snad všechny možné pro citlivou pokožku, ale všechno špatně. Dokonce i tolik vychvalované WaterWipes u nás úplně propadly. Až jedny jediné - Aquaint Happy Planet - sedly naprosto perfektně! Čistí skvěle a jediné, co mi na nich trochu chybí je plastové zavírání (ale chápu, že to úplně nejde ruku v ruce s názvem Happy Planet :-D). Zároveň ale musím říct, že nálepka drží dobře, a i když je nepoužíváme nonstop, ještě nikdy se mi nestalo, že by vyschly. Také mám doma na vyzkoušení vlhčené ubrousky Mon Peri - vychází trošku levněji a mají praktičtější balení, tak uvidíme. Ubrousky Aquaint jsou bohužel sice jedny z nejdražšch, co na našem trhu jsou, ale co by člověk pro zdravou prdýlku svýho miminka neudělal, že jo :-).



Přebalovací podložky

Další perfektní věc v naší výbavě. Vždycky mám minimálně jednu v přebalovací tašce (nerada Nyný pokládám na přebalovák v restauracích/obchoďácích, takhle mám hned lepší pocit) a taky mám jednu na přebalovacím pultu. Nejvíc se nám osvědčily Linteo a Bella Happy. Když byla Nyný ještě malé miminko a velmi ráda čůrala během přebalování, stříhala jsem ty větší podložky na čtvrtiny ;-).

Mastičky  

Od narození až do teď používáme to samé. Pečující Bepathen a léčivou mast Sudocrem při opruzeninách. Když byla Nyný malé mimčo, mazala jsem ji při každém přebalování, pak jsem to čím dál víc flákala a teď už mažu jen na moc :-). Zinkovou mast používáme jen při opruzení, na běžné používání se moc nehodí, protože zbytečně vysušuje. Mimochodem Sudocream se mi osvědčil i na akné :-).


Tolik naše tipy pro přebalování miminka. Brzy se taky můžete těšit na článek o atopickém ekzému u dětí ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat