22. srpna 2013

Věděli jste, co ve vašem těle provádějí umělá sladidla?

Pěkný den všem!
Kdo z nás si občas nechce pořádně osladit život? A ta úžasná představa sladkého bez kalorií... Větrníky ani laskonky z umělých sladidel zatím nedělají, ale "bobky" do kafe seženete všude. Věděli jste ale, že vám sladidla v těle vytvoří šílený koktejl látek, o kterém nikdo přesně neví, co vám v těle provedou? Víc ve článku na móda.cz.

Móda.cz: Jak na náš organismus působí umělá sladidla? Jsou skutečně zdravou formou slazení nebo je to úplně jinak?

Cukr sice zdravý není, ale pořád je daleko lepší než umělá sladidla (zdroj obrázku: http://www.sxc.hu)

4 komentáře:

  1. To by mě zajímalo, kolik stojí ta Stévie? Za 39 korun jako ty "bobky", co mi vystačí na 1000 kafí, asi nebude :)

    OdpovědětVymazat
  2. Martina: Raději nevědět...

    OdpovědětVymazat
  3. Stevie stojí 160 kč za 200 tbl., ale chutná stejně odporně jako klasický umělý bobek. Stévii začaly přidávat do všeho možného včetně ochuceného piva od Staropramenu a můj názor je ten že si ho už nikdy nekoupím. Chutná to příšerně. A moje veliké překvapení bylo když jsem zjistila že umělé sladidlo přidávají i to Spritu, Jak si to mohou vůbec dovolit když chtějí za lahev takové peníze, myslím že tomu akorát zkazili reputaci, zajímavé ale je, že Fanta tímto fujtajblem říznutá není. Lituju lidi kterým nic jiného nezbývá než používat umělá sladidla třeba cukrovkáři (máme v rodině dva) ale třeba děti se snažím chránit před konzumací umělých sladidel. To je radši vyženu na kolo nebo brusle aby ty klasické cukry spálily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to dneska skoro ve všem, pití, jogurty... :-( Lepší už je vážně klasický cukr. S kolem a bruslemi naprosto souhlasím :-)

      Vymazat