24. dubna 2016

Zázrak na černé tečky

Hezký den,
po dlouhé pauze přicházím opět s příspěvkem, tentokrát na kosmetické téma - důvod je jednoduchý, prostě jsem objevila pecku, o kterou se s vámi musím podělit. Připadá mi to doslova jako zázrak na černé tečky - a možná jste už o něm slyšeli - je to maska čistící maska Glamglow Supermud.



Upřímně, dlouho se mi to šílenství kolem "Glamglow - masek hollywoodských celebrit" vyhýbalo. Nejsem moc typ na pleťové masky - nebaví mě to a nemám čas si něco plácat na obličej a následně půl hodiny čekat. A hlavně - nikdy jsem u žádné nezaznamenala viditelný rozdíl PŘED a PO použití, ať už to byla vychvalovaná čistící maska Clinique nebo hydratační Estée Lauder. A hlavně - doma mám hydratační verzi masky Glamglow - hezky voní, ale to je opět asi tak všechno. Efekt nula. Nicméně když jsem náhodou objevila obrázky, jak čistící Glamglow působí - tj. vytahuje maz z pórů (zní to možná nechutně, ale je to skutečně tak), najednou jsem ji chtěla i přes její nekřesťanskou cenu hrozně moc vyzkoušet. A světe div se - ona se vážně chová přesně jako na obrázcích.  




Začnu od začátku - balení je skutečně krásné, papírová krabička, v ní skleněná lahvička nabízí člověku skutečně pocit luxusu - koneckonců aby ne, za ty peníze. Samotná maska je něco jako tmavě šedivé bahýnko, ve kterém jsou občas pevnější kousky - jejich přítomnost v masce tedy upřímně moc nechápu. Masku stačí natřít v tenčí vrstvě, postačí na T-zónu. Velmi rychle schne, nicméně i po uschnutí se vyplatí masku na obličeji ještě chvilku nechat (v případě, že máte hodně mastnou pleť jako já) - čím déle ji máte - tím více mazu do sebe absorbuje.




Nicméně dobu působení si musí každý vyzkoušet na sobě. Když ji nechám na pleti příliš dlouho, mám pak obličej mírně zarudlý. Proto masku určitě nedoporučuji nikomu, kdo má velmi citlivou pleť - myslím, že by vám nadělala na obličeji víc škody než užitku. Nicméně mně funguje dokonale. Po umytí jsou póry čisté, stažené a daleko méně viditelné. Černé tečky jsou pryč, aniž byste je museli násilně mačkat. A taky bych řekla, že se mi boláčky na obličeji teď při čištění jednou týdně dělají daleko méně (řekla bych, že se mi dělat přestaly, ale znáte to, ŤUKÁM NA DŘEVO).

Trochu se obávám, že je maska návykovou záležitostí. Alespoň pro mě. Určitě ale nesedne každému, po jejím použití je dobré použít na pleť nějaký zklidňující krém. Výrobce uvádí, že balení za cenu cca 1500,- vystačí na deset použití, nicméně já bych za sebe určitě přidala, masku jsem použila zhruba pětkrát a v půlce balení ještě rozhodně nejsem. Přiznám se, že mě Glamglow nadchlo tolik, že jsem přemýšlela i o jejich čistícím gelu, ale ta cena mě hodně odrazuje. Ideální by bylo najít nějakou levnější alternativu :-).  



Na internetu se občas objevují černé korejské masky, které mají póry vyčistit, ale podle recenzí je jediným efektem nežádaná depilace obličejových chloupků :-). Takže tudy cesta asi nevede :-). Nicméně pokud byste měly tip na masku, která funguje jako Glamglow a nestojí takovou ránu, dejte určitě vědět do komentářů ;-).

1 komentář:

  1. Za sebe můžu doporučit tuhle masku https://www.amazon.co.uk/InstaNatural-Dead-Sea-Face-Mask/dp/B00OPCHAB6/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1462117038&sr=8-6&keywords=mud+face+mask :)
    Je vážně dobrá a není tak drahá jako Glamglow :) Na moji mastnou plet a zanesené póry je to zázrak. Doporučuji i čistící kartáček - to je fakt pecka! :)

    OdpovědětVymazat