12. července 2018

Výbavička pro miminko vol. 2

Měsíc se s měsícem sešel a naší Nině je už čtvrt roku. Hodně se změnily i její potřeby, už to není jen spící miminko, ale potřebuje a vyžaduje taky nějakou tu zábavu J. Proto tu mám další tipy a zhodnocení těch předchozích. V minulém článku jsem doporučovala mít v zásobě lahvičku pro kojené děti, stejně se nám osvědčila i ohřívačka a sterilizátor. Na tyhle pomocníky se nám už nějaký pátek jen práší – a jsem za to vděčná, protože je Nina plně kojená, i když jsem tomu už přestávala věřit J. Naopak názor na módní vaničku Shnuggle jsme nezměnili – i když Nina už není takové hadrové miminko, stejně je v téhle vaničce divně zkroucená a nelíbí se jí v ní. Nicméně teď už pro vás mám další tipy – a protože máme doma zvídavou holčičku, budou se týkat hlavně hraček J



Kolotoč Done By Deer

Nechci být úplně sobecká, ale moc se nám s mužem nelíbila představa, že se náš byt promění v jeden velký křiklavý cirkus, proto většinou saháme po vkusných, designových hračkách. Máme jich méně, ale zato jsme si dali záležet J.  Vzhledem k tomu, že miminka vnímají hlavně barevné kontrasty, ideálně černo-bílé, vybrali jsme kolotoč na postýlku Done By Deer – a má obrovský úspěch. Nina si ho fascinovaně prohlíží, mává ručičkama, směje se a my si zase fascinovaně prohlížíme ji J.



 Hrací deka Fehn Baby

Všechny hrací deky od Fehn Baby jsou vážně krásné a já se dlouho nemohla rozhodnout, kterou pořídím. Nakonec jsem vybrala tu, která má kontrastnější barvy, střídá se tu světle modrá s tmavě modrou. Každá hračka navíc něčím zaujme – netopýr vibruje a „létá“, některé hračky zase šustí nebo pískají, takže hrací deka zaujme i starší děti, nejenom ležící miminka J.



Knížka Taf Toys

Díky této knížce (na úvodním obrázku) jsme zjistili, jak má Nina ráda zrcátka a začali pátrat po nějakém větším J. Z jedné strany je knížka černobílá pro miminka, z druhé naopak pestrobarevná pro děti od tří měsíců. Dá se pověsit na postýlku nebo do kočárku.

Zrcadlo Fehn Baby

Zrcadlo s mravenečníkem má u nás také velký úspěch, dá se navíc zavěsit i na hrací deku.




Lehátko Ingenuity

Nina se velmi rychle dostala do věku, kdy ji nebavilo jen tak ležet a zírat do stropu. Zato se jí líbilo v autosedačce. Proto jsme pořídili houpací lehátko. Už na předporodním kurzu nás ale upozorňovali, abychom nepořizovali nic vibračního – není to dobré pro rozvíjející se nervovou soustavu. Proto jsem při nákupu dávala pozor, aby lehátko skutečně houpalo, a ne vibrovalo. Sehnat skutečně houpací lehátko není problém, jen počítejte s tisícikorunou navíc. Houpání nepoužíváme nonstop, spíš na uklidnění a zabavení, když se třeba chceme navečeřet J. Osvědčilo se nám vzácně i na uspávání, když byla Nina hodně přetažená a nechtěla do postýlky. Lehátko má navíc odnímatelnou hrazdičku s visícími hračkami – tady mám jen připomínku – hračky jsou napevno přidělané čelem k nám a ne k miminku – takže sice to vypadá hezky, ale mimčo vidí jen zadní stranu.



Nosítko Tula Free To Grow

Dostáváme se do „nehračkové“ kategorie J. Jednu dobu měla Nina tulivé úzkostné období, kdy stále potřebovala cítit, že je u mě. Jakmile jsem ji položila, začala protestovat. A v tomhle období nás zachránilo nosítko. Využívám ho stále, je výborné, když potřebuju něco udělat a Ninu už nebaví jen tak ležet. Zároveň se těšíme, až s ním vyrazíme někam na výlet J. Nicméně Tula není moje první nosítko, už jako těhotná jsem doma měla Chicco, ale velmi brzy jsem zjistila, že je pro miminka úplně nevhodné – není ergonomické a děti v něm spíš visí za rozkrok. Nina v něm navíc divně plápolala a nelíbilo se jí v něm. Zato rostoucí Tulu můžu maximálně doporučit – je navíc velmi snadná na nandávání, což je pro mě dost zásadní – třeba vázání šátku mě dost děsí a bála bych se, že při vázání udělám chybu.



Oblečení

Přiznám se, že stejně jako jsem vybíravá v oblečení pro sebe, tak jsem vybíravá v oblečení pro miminko J. Dala jsem si předsevzetí, že Ninu nebudu strojit od hlavy až k patě do růžové a musím říct, že mi nedělá problém to dodržet, protože se mi líbí spíš neutrální barvy. Většinu věcí newborn jsme měli značky F&F, ale větší velikosti jsou o něco širší, než by bylo nutné. Nejvíc Nině sedí body z HM a Lindexu, která jsou úzká a dlouhá. Obě značky jsou sice dražší, ale i po neustálém praní vypadá oblečení jako nové. Na bodyčkách z Lindexu je navíc super dvojí posuvné zapínání mezi nožkama -  takže má vlastně 2 velikosti v 1. Navíc mají neuvěřitelně jemný „ňuchňací“ materiál J. Co Nině naopak nesedí je oblečení z Pepca, s výjimkou polodupaček, které jsou moc fajn. Bodyčka i overálky z Pepca jsou široké tak, že by se do nich vešla dvakrát a krátké, že mám problém je mezi nožkama zapnout. Navíc mají dost nekvalitní materiál a kolem patentů a ve švech se trhají – ale chápu, že za tu cenu nemůže člověk čekat zázrak a že to spoustě maminkám vyhovuje. 

Žádné komentáře:

Okomentovat