17. dubna 2020

Moje cesta za dlouhými a zdravými vlasy aneb jak mi konečně narostly

V pubertě jsem měla skoro vždycky vlasy po pas. Byla jsem na ně pyšná, ale taky jsem jim dávala pořádně zabrat. Měla jsem na hlavě blond, růžovou, zrzavou, černou, no - snad všechno možné. Fakt mě jen mrzí, že to všechno bylo před "vynálezem selfie", protože z těch dob nemám vůbec žádné fotky :-D. Ale taky si pamatuju, že rozčesat vlasy po umytí bylo fakt peklo, postupně se úplně zničily a není divu. Myslím, že posledním hřebíčkem do rakve bylo, že jsem si koupila žehličku na vlasy, která tenkrát přišla do módy. A bez žehlení to najednou nešlo. Čím byly zničenější, tím se navíc žehlily hůř a vyžehlení drželo čím dál méně.



Často jsem si říkala - jak je možný, že mám bez vyžehlení vlasy tak strašně krepatý a nepoužitelný? Když dřív jsem je vlastně nežehlila vůbec a vypadaly v pohodě? No, nebyly totiž zničené. Dopadlo to, jak muselo, velká část mých hrdě pěstovaných vlasů skončila na zemi jednoho kadeřnictví. A pak mi už léta nerostly (a já jednu dobu nosila prodloužené vlasy, protože jsem se s tím nechtěla smířit, což vlasům taky moc nepomohlo) . Až teď. Konečně mi začaly pořádně růst do délek, přestaly tolik vypadávat a taky - přestala jsem je žehlit, protože to nepotřebují, vypadají hezky i bez žehličky (tu si schovávám na hodobóžový příležitosti :-D). A to i přes to, že vlasy dostaly dost zabrat - zvládly se mnou další anorektickou etapu, kdy jsem rapidně zhubla a nedařilo se mi přibrat, ale i těhotenství, porod a dvouleté kojení. Jak se mi to povedlo? Moc ráda se o to s Vámi podělím.


Těžko říct, který krok v mé péči o vlasy byl ten zásadní. Možná to byl některý z nich, možná souhra všech dohromady.

1. Kosmetika

Už léta nepoužívám kosmetiku z drogerie. Mám ráda Alternu, Wellu a Kérastase. A právě jedna z novějších řad Kérastase je naprostá špička - takový ten wow efekt, kdy fakt vidíte rozdíl. Kérastase Resistance pro podporu růstu vlasů. 



2. Pilule

Jasně, je lepší jíst vyváženě a všechno potřebné si brát ze stravy. Jenže třeba pivovarské kvasnice si ke svačině fakt nedám, díky :-D. Už čtvrtý měsíc beru Curapil - ano, jsou to ty pilule, které jsou tolik k vidění na Instagramu. Mají jiné složení než většina ostatních, obsahují hlavně spoustu přírodních složek místo syntetických vitamínů. Pomohly mi k proměně vlasů? Kdo ví.



3. Zázračná žehlička na regeneraci vlasů. 

Holky, tohle je vážně absolutní pecka. Měla jsem ji na wishlistu pěknou řádku let, ale nikdy si ji nepořídila, protože její cena je dost závratná. Ale doprčic - fakt stojí za to! Bio Ionic Agave Vapor Iron - dokonce jsem vám o ní psala tady na blogu, když jsem před lety pořád uvažovala o její koupi (Žehlička, která uzdravuje a regeneruje vlasy?).


Přišla jsem k ní náhodou a jen lituju, že jsem si ji nekoupila už tenkrát. Je to parní žehlička, která vypařuje speciální regenerační olejíček z rostliny Agave - ten nádherně vyplňuje a vyhlazuje vlasy. Ty jsou pak vyžehlené, lesklé a drží - většinou mi vyžehlení vydrželo tak den-dva. S touto žehličkou mi vydrží do dalšího umytí a vlasy zvládnou i vlhké prostředí. Bála jsem se, že budu stále jen objednávat náhradní olejíček, ale ne - jeho spotřebu mám velmi nízkou, myslím, že mi tahle malá lahvička, která byla součástí balení, vydrží ještě hodně dlouho. Takže pokud nemůžete být bez žehlení, ale nechcete si dál ničit vlasy, myslím, že tohle je super volba. Nemám pro vás žádný slevový kód, ani doporučení, kde ji zaručeně sehnat nejlevněji :-D. Nejde o žádnou spolupráci, ale o "pí ár z přesvědčení" :-).

Ať si kdo chce říká, myslím totiž, že klasické žehlení vlasům fakt ubližuje, i když používáte profi ochranu na vlasy a i když máte opravdu kvalitní žehličku. Já jsem dříve používala tuto - vybrala jsem si ji hlavně kvůli nízké volitelné teplotě (nejnižší je 140 stupňů). A na tuto teplotu žehlím - když už žehlím. Teď je to většinou jen ofina. Jinak jsem přesedlala na foukání. Díky karanténě jsem se naučila doma si vyfoukat vlasy dohladka :-D. Není to ještě dokonalé, ale myslím, že je to super náhrada žehlení!. I když bych si v blízké době zase mohla udělat kůru Agave :-).

Mějte se moc hezky a krásným vlasům zdar! ;-)  

Žádné komentáře:

Okomentovat