8. ledna 2021

Nejlepší dekorativní kosmetika za rok 2020

Po delší době se vracím ke kosmetickému tématu. A těším se na to :-). Bude fajn aspoň na chvíli nechat být politické kauzy, koronavirus a vrhnout se do beauty světa. Tak jdeme na to! ;-)
Nutno říct, že jsem nikdy nebyla moc fanoušek drogérkové kosmetiky, mám ráda spíš tu parfumerkovou. O to víc mě ale překvapuje, kolik bestsellerů jsem v loňském roce našla právě v drogerii a které nakopaly zadek i všem ikonickým značkám. Ale nebudu předbíhat... 


Nejlepší make-up

Léta jsem byla věrná držáku od Estée Lauder - Double Wear. Byl to přesně ten make-up, který jsem ráno v pět nanesla a když jsem v deset večer dorazila domů, stále tam byl. Jeden z mála, který se mnou držel moje zběsilé tempo. Je super na mastnější pleť, dobře matuje, je dost krycí, ale také celkem hutný, takže se úplně nehodí pro každodenní nošení. Momentálně ho používám spíš na "hodobóžový" události.

Špatný není ani matující Fenty Beauty Pro Filter. Dřív jsem z něj byla nadšená, ale protože se mi poslední dobou dělají na čele suchá místa, přestal mi vyhovovat. Hodně totiž šupinky zvýrazňuje. Fakt hodně. 

Nicméně vloni jsem objevila svůj nový svatý grál, make-up Dior Forever. Je to přesně ten typ make-upu, který vám krásně sjednotí pleť aniž by bylo poznat, že nějaký make-up máte. Nedělá takovou tu nevzhlednou masku (což Double Wear i Pro Filter zkrátka dělá). Dá se dobře vrstvit, takže ho můžete použít i na krytí. A hlavně - je to snad jediný make-up, který tolik nezvýrazňuje suchá místa na obličeji. 

Dříve jsem dost používala taky BB cream od Skin 79, ale od té doby, co mám lehkého Diora, úplně jsem od BB creamu upustila. Opět totiž zvýrazňuje suchá místa na pleti. 

Když hodně spěchám a potřebuju mít fasádu za pár vteřin hotovou, sáhnu po kompaktním make-upu Too Faced Born This Way 😉. Moc hezky kryje, má matný finish a pracuje se s ním jedna radost. 



Další produkty na tvář

V létě místo make-upu většinou sahám jen po tónovacím CC krému. Léta jsem používala značku Estée Lauder, ale letos moji stálici naprosto nečekaně nakopal do zadku CC krém od Eveline, který navíc (oproti Estée) i hezky matuje. No a o ceně se asi ani nemusím zmiňovat, zatímco Eveline jsem koupila za necelou stovku, za Estée chtějí v parfumerii kolem 1500 😅.

Podkladová báze

Co se týče očních víček, jsem léta věrná Too Faced - to je můj opravdový poklad a držák. Letos jsem poprvé objevila i podkladovou bázi na make-up, která mi konečně sedí - a je od stejné značky, Too Faced. Neobsahuje siliony, přesto hezky matuje a nádherně voní po kokosové vodě. V minulosti jsem toho zkoušela vážně hodně - několik typů báze od MUFE, matující od Estée Lauder, Benefit, bareMinerals... Ale až tahle mi sedla. Báze Hangover Too Faced navíc obsahuje probiotika, takže je zároveň pečující. 


Nejlepší produkty na obočí

Jestli mě něco fakt bere, tak je to obočí :-D. Mám ho od přírody dost světlé, takže ho potřebuju zvýraznit a dát mu nějaký tvar. Zároveň jsem ale dost nemotorná, takže si ani podle tutoriálu nedokážu to instagramové obočí namalovat :-D. Jednu dobu jsem si pomáhala s šablonkami od Anastasie Beverly Hills, které nejsou vůbec špatné. Díky nim jsem se naučila obočí líp malovat. Nicméně jejich cena je dost závratná, myslím, že stejně dobře poslouží šablony třeba od Artdeco, které vyjdou na zlomek ceny oproti Anastasii :-). 
Produkty na obočí, které vážně stojí za to, jsou od značky Benefit. A to snad cokoliv, na co sáhnete. Mně vyhovuje krémová tužka, řasenka na obočí a momentálně nejvíc konturovací tužka, která obsahuje vícero barev (i když nejčastěji stejně používám jen jednu).
A poslední produkt, který mě hodně překvapil, ale dobře drží a obočí se s ním maluje opravdu jednoduše, je tužka od Yves Rocher.

Nejlepší tužka na oči

Černočerná tužka na oči patří mezi moje denní mush-have, společně s produktem na obočí a řasenkou. Používám ji na vnitřní spodní linku oka, tzv. "waterline". Což je docela oříšek, protože některé tužky na waterline vůbec nemalují a jiné zase malují, ale nedrží a rozmazávají se kolem oka. Zatím nejlepší tužkou, jakou jsem objevila je Urban Decay 24/7. Špatně si nevedly ani Sephora a M.A.C. 

Nejlepší řasenka

Dobrou řasenku hledám už pěkných pár let. Problém je, že mám celkem mastnou pleť a všechny řasenky (respektive 99% všech řasenek) se mi obtiskávají pod obočí. Ty voděodolné ještě víc, protože je mastný film rozpouští. Rozmazávají se mi všechny legendární řasenky od Benefitu, i Better Than Sex od Too Faced nebo High Impact od Clinique. Až teď jsem kvůli uzavřeným parfumeriím sáhla po řasence v drogerii a víte co? Strčí všechny ty předražené hravě do kapsy. Jedna z nejlevnějších řasenek, Bye Bye Panda Eyes od Essence, dělá úžasné řasy a celý den drží na svém místě. Takže název je opravdu výstižný :-). A také se dobře odličuje. Nemám ráda řasenky, které pořádně nejdou dolů ani dvoufázovým odličovačem (třeba Benefit They´re Real!).




Nejlepší produkty na tvář

Dlouho jsem hledala extra světlou studeně růžovou tvářenku a rozjasňovač. A vloni se to konečně podařilo! Nejjemnější a nejsvětlejší tvářenka na českém trhu je nejspíš Clinique Ballerina Cheek Pop. Využijí ji opravdu jen Sněhurky, na tmavší pleti nebude vidět. 
A obrovskou radost mi udělal rozjasňovač Guerlain, tmavší barvu lze použít i jako tvářenku. Pigmentace obou barev je skvělá, líčení drží a přestože jde o perleťové odstíny, neudělá vám z celého obličeje discokouli jako levnější značky. 
Třetí letošní objev je překvapivě z drogerie. Tvářenka Rival 01 Tender Rose má skutečně nádherně jemný odstín. Nevydrží celý den, ale to jsem při její ceně cca 50 korun ani neočekávala. 
A poslední mojí stálicí je Rockateur od Benefit. Mám ji už několik let a kromě toho, že zmizel reliéf mi připadá, že vůbec neubývá. Možná ji budu mít až do důchodu :-D. Opět má nádhernou barvu a skvělou výdrž. Já prostě miluju růžové tvářenky :-D.



Nejlepší paletka

Paletku mi přinesl Ježíšek (je prostě nejlepší na světě) a už teď mám pocit, že lepší stíny jsem nikdy neměla! Too Faced, Urban Decay, Benefit... to všechno je fajn, ale Huda Beauty je prostě ještě o level výš. Myslím, že jsem nikdy nezažila, aby stíny byly tolik pigmentované - stačí jich štětcem nabrat opravdu malinko. A u třpytivých stínů mě zase baví, jak se proměňují a jaký odstín se z nich nakonec vyloupne. 

To je zhruba veškerý výcuc věcí, které jsem v loňském roce nejvíc používala. Brzy chystám podobný článek o pečující kosmetice. Zatím se mějte krásně!

Žádné komentáře:

Okomentovat