15. února 2015

Dokonalý DIY diář Kikki K

Zdravím,
jsem velký diářový "úchylák" a konečně mám pocit, že jsem letos objevila ten NEJ! Růžový kožený krasavec Kikki K mi dorazil až z Austrálie a co se mi na něm moc líbí - nabízí velký prostor pro vlastní úpravy a tvořivost.





Diář je bytelný, má klasickou kroužkovou vazbu, díky které můžete rok co rok vyměnit náplň a používat diář stále dokola. Balení obsahuje krásné štítky na organizaci, univerzální měsíční kalendář, do kterého do doplníte dny, To do listy, volné listy a dva bločky. Na stránkách www.kikki-k.com si můžete objednat spoustu vylepšovátek, barevných stránek, lepítek atd., ale vzhledem k tomu, že je můj rozpočet omezený, rozhodla jsem se diář vylepšit sama :-).






Spoustu vychytávek jako nálepky "stickers", washi pásky a další seženete na eBay za úplně směšné částky. Vyplatí se zajít i do papírnictví nebo do výtvarných potřeb, kde jsem si za pár korun vybrala barevné tvrdé papíry. Pak už jen stačí namalovat podle originálních papírů v diáři tečky a strefit se děrovačkou. Doporučuji nejdříve natrénovat na obyčejných papírech :-D.




Lepítka vám zjednoduší organizaci....a taky to bude hned veselejší :-)





Originální kalendář, který byl součástí balení jsem vyměnila za český týdenní Filofax ve formátu A5. Dají se sehnat i malé nálepky (na obrázku vlevo) na speciální události - narozeniny, zubař, lékař, dovolená, rande...


Protože je listů v diáři hodně, vytvořila jsem si z tvrdého fialového puntíkovaného papíru jednoduchou záložku - abych mohla diář na první otevření mít v aktuálním týdnu.


Svůj diář můžete doplnit o vše potřebné. Speciální listy na úkoly, rozvrh hodin, jídelníček, rozvrh domácích prací atd. Na internetu je moře šablon ke stažení, některé za poplatek, některé zadarmo. Já jsem si zdarma stáhla tyto na www.thehandmadehome.net.



Rozvrh hodin:



A diář můžete obohatit i o obrázky, citáty nebo motta, která vám během náročného dne budou dodávat energii...





Co vy a diáře, jaký jste pro letošní rok vybrali? A taky vylepšujete? ;-)

12 komentářů:

  1. mohli byste mi rict kde jste koupli diar kikki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jak píšu v textu, z oficiálních stránek z Austrálie :-)

      Vymazat
  2. mohli byste mi rict kde jste koupli diar kikki

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím příznivkyně diářů Kikkik..=) jelikož i já patřím mezi milovníky diářů, bločků apod. není divu, že mě diář Kikkik okouzlil hned několikrát (na stránkách, v youtube videích apod.). Takže jsem nakonec neodolala a koupila si ho...když mi teď přišel, byla jsem ale trochu v rozpacích....diář je krásný, což o to, ale ač jsem si to nechtěla přiznat, i když jsem věděla, že loučení bude těžké, zvykla jsem si na svůj malý kapesní filofax více, než jsem si dokázala připustit, tak teď trochu bojuji s tím .... prodat Kikkik, neprodat, vytunit...kdybych našla někoho, kdo byl byl ochoten za danou cenu po domluvě koupit nebo vyměnit za nový menší (kapesní Kikkik...)......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, pošleš mi prosím fotky diáře Kikkik ? :) měla bych zájem. Napiš mi kdyžtak na email Monika.Provaznik@seznam.cz a domluvíme se :)

      Vymazat
    2. Ahoj, děkuji za zájem, nakonec jsem se dohodla s kamarádkou. =) měj se hezky. =)

      Vymazat
  4. Zdravím - plánuji koupit diář Kikki K. Vlastně to bude můj první diář tohoto typu a mám dotaz - ta děrovačka, co je vidět na jednom snímku, je originál Kikki K nebo se hodí jakákoliv děrovačka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, není to originál, měřila jsem to pravítkem a dělala si tečky :-)

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj všem, taky by se mi moc líbil diař od Kikki K, ale bohužel umim jen česky a stránku se mi nepodařlo do češtiny přeložit, tak si můžu nechát jen zdát. Je opravdu moooc hezoučky a všem vám ho zavidím

    OdpovědětVymazat