7. září 2013

Holocaust na plátnech českých kin

Dobré odpoledne,
téma holocastu mě nikdy nepřestane děsit a zajímat zároveň. Přesto všechno co se stalo mi ale připadá, že se o holocastu stále málo mluví. Ve škole, v kultuře... Ano, existují filmy - dobré filmy z prostředí koncentračních táborů (například Šedá zóna). Málokteré filmy ale ukazují skutečné utrpení, ke kterému docházelo - pokud ano, jde většinou o filmy dokumentární (například Holocaust - odhalené koncentrační tábory). Proto mě velmi zaujal nový český film Colette, který bude podle ukázek hodně drsný.


Žánr je celkem překvapivý - romantické drama. Příběh vypráví o milostném vztahu z prostředí hrůzy a smrti v osvětimském koncentračním táboře. Ale také o přísné hierarchii mezi vězni, o obchodování se vším, co může na chvíli oddálit smrt. Hlavní hrdinové Vili a Colette si navzájem dodávají sílu přežít, dokonce společně naplánují riskantní útěk...


Zdroj obrázků: http://www.colette-film.cz

Film má premiéru 11. září. Já se do kina určitě chystám... Třeba si díky tomu uvědomíme spoustu věcí. Oni potřebovali pomoci a nikdo z celého světa nepomohl. Dá se to přirovnat k dnešní Sýrii? 


Žádné komentáře:

Okomentovat