26. května 2017

Jak vystrnadit anorexii z hlavy

Vím, že nemám vyhráno. Ponořila jsem s opět do práce svým tempem workoholika. Pracuju – spím – pracuju – spím. A jím, s největším úsilím. Spíš z donucení, asi jako když musíte v práci splnit úkol, do kterého se vám úplně nechce. Váhu mám v podstatě v pořádku. Jsem pár deka pod hranicí, kterou jsme si v nemocnici stanovili jako cíl. Vím, že tady o deka nejde, ale připadá mi to zvláštní – těch pár posledních deka prostě ne a ne nabrat. Je to psychické? Nebo se moje tělo nemocí změnilo a už je na hranici svých váhových možností? Vlastně to zní jako dietářův sen, ať sníte cokoli, váha se nehne. Jenže jakmile jednou vynecháte, okamžitě padá dolů. Připadá mi to, jako by všechno jídlo mizelo v mém těle jako v černé díře, jakoby se snažilo dohnat co, co jsem mu měsíce odpírala.

Horší je, že si to nedokážu nijak užívat, protože potěšení z jídla chybí. Chápu, že je to pro většinu lidí nepochopitelné. „Jak, že Ti nechutná? Jak nemůžeš mít chuť k jídlu? Vždyť je to jedna z nejlepších věcí na světě,“ divil se nedávno známý. Nicméně je to tak.


Proto vím, že na sobě musím ještě pracovat. Porazila jsem anorexii v její fyzické podobě. Teď ji ještě potřebuji vystrnadit z hlavy. 

Žádné komentáře:

Okomentovat