7. října 2020

Nejlepší hračky a aktivity pro dvouleťáka

Tedy takhle - pochopitelně nemůžu mluvit za všechny dvouleťáky, ale za toho jednoho, co mám doma :-). Co nevidět budeme psát Ježíškovi, tak třeba vám následující řádky poslouží jako inspirace. Tak jdeme na to ;-)



Modelína Play Doh se strojkem na výrobu těstovin

Z téhle modelíny jsem byla nadšená i já - už dřív jsme s Nyný dělaly figurky z klasické modelíny, ale je to jako nebe a dudy. Hlavní rozdíl vidím v tom, že Play Doh není mastná a lépe se s ní pracuje, není tak tuhá. Malé kousíčky, které zůstanou na podlaze, na gauči, v koberci zatuhnou, takže jdou bez problémů vysát. Mlýnek vám vyrobí špagety, makarony i nudle. A celá sada obsahuje i spoustu vykrajovátek. Nyný si s ní neuvěřitelně vyhraje. 


Lepím, lepíš, lepíme

Nálepky - to je prostě TOP. Začínali jsme na jednoduchých, kde se lepí například jablíčka na strom, až po složitější, které trénují dětskou motoriku.


Domácí práce

Však proto jsme si taky dítě pořizovali, že jo :-D. S Nyný děláme všechno. Vaříme, pečeme, ráda luxuje, taky mi už pomáhala mýt okna (který teda pak byly víc flekatý než předtím, ale co už) a nejvíc ji baví věšení a sundávání prádla. Tak moc, že jsem jí vyrobila její vlastní šňůru na prádlo. Zkrátka zrcadlení funguje na 100% a ona miluje, když může dělat to, co máma. Jsem fakt zvědavá, jak dlouho jí to nadšení vydrží :-D. Já si pamatuju, že když jsem jako malá chtěla mamce moc pomáhat, tak nechtěla, a když pak později už chtěla, tak už jsem zase nechtěla já :-D.  




Učící věž

Jedna z nejlepších investic! Pravda, není úplně z nejlevnějších, ale už si to bez ní nedokážu představit. Nyný díky ní dosáhne na linku a může se mnou vařit (nejraději mi naťukává vajíčka, uf). Učící věž, kterou jsme vybrali, zároveň slouží jako stoleček se židličkou, tabule nebo se jí dají prohazovat míčky (ty byly dokonce součást balení). 


Knížky

Jsme taková čtenářská intošská rodina a Nyný to evidentně podědila, za což jsme moc rádi :-D. Milujeme knížky od Svojtky a moc se nám osvědčila řada Velký pokrok. Například díky knížce Jdeme k doktorovi byla Nyný u lékaře daleko klidnější, protože jsme si předem přesně ukázaly, co se bude dít. Pro trochu větší děti je pak moc hezká řada Kuk pod okénko - Úplně první otázky a odpovědi. Ve knížce o hovínku jsme se i my dozvěděli spoustu zajímavostí - věděli jste například, že vombat dělá hovínka ve tvaru krychliček a hovínko modré velryby je růžové? :-D 




Vyrábění a malování

Jsem takový vyráběcí nadšenec - pokud máte doma velkou krabici, najdete na internetu spoustu krásných nápadů, jak ji využít. My jsme třeba vyráběli kuličkovou dráhu, auto nebo domeček. A malování - to je kapitola sama pro sebe. Největší úspěch u nás mají vodovky a prstové barvy. Tady si ovšem nejsem jistá, jestli platí kombinace šťastné dítě - šťastná máma, protože někdy to chce fakt zhluboka dýchat :-D. Z čeho jsem ale vážně nadšená, jsou tempery v tužce Carioca - mají krásně syté barvy a jdou vážně jednoduše setřít vlhkým hadříkem (vím o čem mluvím, Nyný nám pomalovala nábytek i podlahu v celém obýváku, řádila jsem jak černá ruka - ale naštěstí to šlo až nečekaně dobře dolů).





Určitě by se našla i řada dalších věcí - kuchyňka z Lidlu, která svítí a vydává různé zvuky, puzzle nebo kostky...

1 komentář:

  1. Když bych na tom vašem internetovém obchodě něco kupovala, tak bych určitě rovnou vzala i dětskou kosmetiku, protože přece jenom to všechno se tak nějak hodí. Myslím si zároveň že by stálo za to si sehnat nějaké základní parfémy, na všechno jak říkáme je čas, ale u dětí ne.

    OdpovědětVymazat