18. listopadu 2013

Boj proti padání vlasů - když už nic nezabírá

Zdravím a přeji úspěšný start do nového pracovního týdne...
Pojďme na jeden z nejzásadnějších článků ze seriálu o padání vlasů. Vyzkoušeli jste potravinové doplňky, změnu stravy, přípravky z drogerií i lékáren a stále vám vypadávají chomáče vlasů? Je čas na vyšší level boje. Sepsala jsem pro vás možnosti nejúčinnější léčby. U dvou z nich bude zapotřebí návštěva lékaře. Výsledek ale stojí za to.


1. Sérum Renokin
Mudr. Věra Koudelková z lékařského centra Skinea v Hradci Králové mi poradila vyzkoušet vlasové sérum Renokin s tím, že je to jediné sérum na vlasy, které skutečně výrazně pomáhá zastavit vypadávání vlasů a stimulovat jejich růst.
Popis výrobce: "Patentované biomimetické peptidy a ostatní aktivní složky působí přímo ve vlasové buňce, kterou stimulují, v důsledku čehož je pokožka hlavy a vlasové folikuly zdravější. Aktivní složky způsobují zastavení vypadávání vlasů a opětovný růst vlasů. Vlasy  se stávají hustší, silnější a lesklé. Systém stabilizovaného dvouvrstvového zapouzdření umožňuje důkladnou absorpci aktivních složek pokožkou hlavy."
Jeho cena není zrovna nízká, sérum pořídíte za 1 200 - 1 500 Kč.

Zdroj obrázku: www.heureka.cz

2. Sněžení
Sněžením se rozumí léčba tekutým dusíkem, kterou vám může předepsat kožní lékař nebo dermatolog. V ordinaci vám nastříkají tekutý dusík ve spreji na problematické partie vlasové pokožky, nejčastěji na celé temeno hlavy. Dusík pokožku prudce ochladí, cévky se stáhnou, poté roztáhnou a vlasová pokožka se prudce prokrví - tedy dostane výživu. Procedura nijak nebolí, jen chladí, citlivější jedinci mohou cítit slabé štípání.
Celé sněžení se opakuje většinou desetkrát, pravidelně po několika dnech.
Proceduru hradí zdravotní pojišťovna, nic neplatíte.

3. Injekce B 12
Možná vám vitaminy ve formě tablet nezabraly, zkuste tedy radikálnější variantu - rovnou do krve. Vitaminové injekce předepisuje lékař a aplikují se většinou dvakrát týdně. Jasně, kdo by si dobrovolně nechal píchat injekce, není to nic příjemného, ale zabírají. Dřív se vyráběl i panthenol v injekcích, pak ho ale přestali vyrábět, a jak je to teď bohužel nevím.

Zdroj obrázku: www.sxc.hu


Pokud vás trápí vypadávání vlasů, mohlo by vás také zajímat:

Příští pondělí pro vás budu mít článek na téma: PROČ VLASY PADAJÍ - CO DĚLÁME ŠPATNĚ

Žádné komentáře:

Okomentovat