7. dubna 2014

Největší průšvihy za mikrofonem v rádiu :-)


Za každé příležitosti zníte pozitivně a profesionálně. Tedy – teoreticky. V praxi (ke škodolibosti kolegů :-) se to ne vždycky daří. Jaké jsou ty nejčastější průšvihy, které se občas v éteru rádia objeví? :-)

Zapomenete vypnout mikrofon
Ano, i to se občas stane :-) V lepším případě si jen tak tiše pracujete a nevyjadřujete se, v horším případě nadáváte. Nebo pustíte nějakou tu intimní informaci ven. Třeba když se za vámi v rádiu staví milenec, se kterým se domlouváte na večer. Ehm, to byl trapas :-)

Škodolibí kolegové
Aby nebyla nuda, sem tam v rádiu vypečeme nějakýho kolegu. Umíte si představit ten šok, když živě mluvíte do vysílání a v tom na vás někdo vybafne s plynovou maskou na hlavě? :-D



Sprosté přeřeky
Přeřek sem – přeřek tam, to není nic tak neobvyklýho. Horší je, když celá věta vyzní naprosto jinak, než jste původně chtěli. Třeba chcete říct, že začínající zpěvačka poslala svoji nahrávku do nahrávacího studia a místo toho z vás vypadne, že zpěvačka svoji nahrávku po*rala :-)

Zblázní se mixážní pult
Ani technika není dokonalá a mixážní pult čas od času zazlobí a pustí vám další písničku, i když nechcete. Takže mluvíte a do toho vám začnou zpívat, v horším případě se spustí reklama nebo dva songy najednou.

Němí výherci soutěží
Největší noční můrou všech moderátorů jsou nemluvní výherci soutěží. Vezmete telefon, na který se snaží dovolat stovky soutěžících a radostně zvoláte:
„Vyhráváte zájezd do Egypta, dovolal/a jste se jako první!“
A z druhé strany se ozve: „Hmmm.“
Nevzdáváte se: „Máte radost?“
„Jo.“
„Kdo poletí s vámi, koho vezmete za teplem s sebou?“
„Nevim“

Pak nezbývá než se vzdát, rozloučit se a ukončit to oboustranné trápení. Když pak v ostatních rádiích slyším u soutěžících bláznivý jekot a jásot, říkám si: jak je to možný? Není to „fejk“? 


Našlo by se toho daleko víc, já jen doufám, že mě dnes nic z toho nečeká :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat