8. března 2014

Zesvětlení vlasů z černé

Kdo má na vlasech černou barvu, ví. Je to prostě držák, který se vás jen tak nepustí. A je úplně jedno, že jste použili "jen" barevný šampon, nikoli permanentní barvu. Pokud vás tedy už delší dobu láká zesvětlení vlasů, počítejte s tím, to nebude zrovna jednoduché. Což ale na druhou stranu neznamená, že to nejde.




Hned na začátek mám ale jeden velký apel: v žádném případě si vlasy nezesvětlujte doma! V tomto případě se vyplatí investovat a vybrat si opravdu kvalitní salon, například podle doporučení. Záleží také, jak dlouho si vlasy barvíte na tmavo. Čím déle, tím samozřejmě barva půjde hůř dolů. Přesto je ale nutné být k vlasům citlivý, protože to pro ně bude šílený šok. Já jsem si osobně zvolila na doporučení od kamarádky zesvětlující mytí od Welly, které mi udělali ve specializovaném salonu. Výsledek - u kořínků žlutá blond, střed vlasů zrzavá, konce tmavě hnědé. Nakonec jsme výsledek samozřejmě sjednotili. Foto pro porovnání - černá a po zesvětlení:




 S každým mytí se vlasy mírně zesvětlovaly. Výsledek neměl být konečný, plánovala jsem ještě alespoň jedno zesvětlující mytí. Jenže... kvalita vlasů se radikálně zhoršila, byť byl celý proces v rámci možností celkem šetrný. Změnily se i vlastnosti vlasů - například když jsem je vyžehlila, výsledek vydržel tak hodinu, poté byly opět krepaté. Přitom předtím mi vyžehlené vlasy vydržely vždycky až do dalšího mytí. Kvalitu vlasů mi nakonec zachránil brazilský keratin. Když to vypadalo, že jsem z nejhoršího venku, začaly vlasy šíleným způsobem padat. Padaly a padaly, prořídly. Nakonec jsem je musela radikálně zkrátit, investovat do drahých produktů proti vypadávání vlasů - kosmetiky i potravinových doplňků. Nakonec jsem pochopitelně na další zesvětlování nešla. Vlasy se mi vrátily do původního stavu až teď - zhruba dva a půl roku po tomto experimentu. Nejvíc paradoxní na tom všem je, že jsem se asi po třech měsících vrátila ke své původní černé barvě, protože jsem se v těch nazrzlých vlasech vůbec necítila.

A rady na závěr?

  • Zkuste někde sehnat paruku a vyzkoušet si, jak ve světlých vlasech budete vypadat, možná se vám to ani nebude líbit.
  • Pořádně si to rozmyslete, barvu vlasů vrátit lze, ale jejich kvalitu ne - alespoň ne hned.
  • Počítejte s tím, že to bude dlouhý a nákladný proces.
  • Počítejte s tím, že budete muset vlasy zkrátit.
  • Pokud bych do toho znovu šla, nejspíš bych zvolila zesvětlení promelírováním. Aspoň nebudete muset v mezifázi chodit se zrzavou hlavou (zbarvení do červena se nevyhnete).
  • A ZNOVU APELUJI: Zesvětlení neprovádějte doma "na koleni", nechte to na odborníkovi. 

A co vy, máte zkušenosti se zesvětlováním vlasů?




1 komentář:

  1. Už kvůli té složitosti bych nikdy nešla na černou, protože vím, že za měsíc bych ji měla dost a už by byl problém:D Tobě o dost víc sluší světlejší vlasy :)

    OdpovědětVymazat