20. listopadu 2014

Na problematickou pleť s Clinique

Ahoj,
dnešní článek bude kosmetický, určený těm, kteří bojují s mastnou a problematickou pletí. Vyzkoušela jsem toho celkem dost, přípravky z drogerie i lékárny, většinou bez dlouhodobého účinku. Tentokrát jsem sáhla po vyšší cenové kategorii a rozhodla se vyzkoušet Clinique - řadu Anti-blemish. Zvlášť zvědavá jsem byla na jejich opěvovaný gel na pupínky a čistící masku.


Moje pleť většinou funguje následovně - jednou za čas se celá osypu pupínkama, jsem z toho nešťastná, takže se rozhodnu vyzkoušet něco nového. Koupím novou kosmetiku, ta po chvilce zabere, ale pak se to zase vrátí do normálu. A za nějaký čas se opět objeví pupínkové období a kosmetika už nezabírá. Takhle to bylo i s tří fázovou čistící řadou. Čistící pěna průměr, tonikum dobré a hydratační krém bída. Rozšířené póry a pupínky, jak výrobce sliboval, nezmizely. Bližší recenzi najdete tady: Clinique 3 kroky Anti-blemish na akné a černé tečky


Čistící maska Ani-blemish
Maska s jílem má stahovat póry, zbavit pleť přebytečného mazu a samozřejmě dokonale vyčistit. A musím konstatovat, že tohle všechno skutečně splňuje. Póry se zdají být menší, ovšem zase si člověk nesmí představovat, že vám z pórů vytáhne maz, to zase ne... Každopádně ji hodnotím velmi kladně a jen mě mrzí, že si nenajdu čas, abych si masku dělala častěji.


Anti-blemish solutions Spot treatment gel
Gel na lokální ošetření pupínků má na internetu velmi kladné ohlasy. Má urychlovat hojení a vysušit póry. Já jsem z něj ale taková rozpačitá. Nevidím totiž žádný rozdíl mezi tím, když gel použiju a když ne. Nevidím nebo nejsem schopná posoudit efekt gelu. Nezdá se mi, že by pupínek zmizel nějak rychleji. Výhoda ale určitě je, že místo desinfikuje a rychle zasychá - takže pokud máte tendence si na postižené místo pořád sahat jako já, je dobré na pupínek nanést větší vrstvu gelu, abyste si tam nezanesly žádné bakterie. Uvádí se, že lze gel použít pod make-up, mně se to ale neosvědčilo, jakmile začnu make-up nanášet, gel se drolí pryč. Takže ani nevím, jestli tenhle výrobek doporučit či ne. Nechám na posouzení každé z vás :-)

Co vy a Clinique?

1 komentář: